Pamätajte, že Vaše zložky môžu obsahovať alergény, ktorým sa chcete vyhnúť .
Pokiaľ máte pochybnosti, prekontrolujte informácie na výrobku, alebo kontaktujte výrobcu.
x

Prihlásiť sa ku svojmu účtu

x

Vytvoriť účet

Your birthday (it's optional)

- Read more...

Časté otázky

  • Pečenie
  • Zdobenie
  • Nemôžem vyšľahať vaječné bielky. Kde robím chybu?

    Vaječné bielka sú zrejme príliš studené. Predtým, než začnete pripravovať cesto, všetky ingrediencie by mali mať izbovú teplotu. Nezabudnite, že nádoba, v ktorej budete šľahať sneh z bielkov musí byť suchá a čistá. Pridajte štipku soli do vaječných bielkov – aby bol sneh dostatočne tuhý.

  • Čo mám urobiť, aby bol môj koláč nadýchaný a ľahký?

    Ak nechceme aby bol koláč suchý, mali by sme pridať do cesta len žĺtky (skôr ako celé vajcia). Koláč bude ešte viac nadýchaný, keď pridáme kefír. Nezabudnite, že intenzívnejšie miešanie zničí vzduchové bubliny, ktoré dávajú torte svoju ľahkosť.  Suché prísady preosejte, vďaka tomu sa do cesta dostane veľa vzduchu.

  • Ako vyskúšam, či je koláč už upečený?

    Pamätajte si, že správne pečený koláč by mal ohnúť pod dotykom. Zapichnite  kovovú alebo drevenú špajdľu do stredu koláča - ak zostane po vytiahnutí suchá, môžete vybrať koláč z rúry.

  • Ako zabránim popraskaniu cheesecaku po vytiahnutí z rúry?

    Tajomstvo je v správnom chladnutí cheesecaku. Po upečení nechajte koláč vychladnúť v rúre tak, že pootvoríte dvierka.

  • Aká nádoba je najlepšia na pečenie tortičky alebo quiche?

    Kovové formy sú na pečenie týchto pokrmov najlepšie. Snažte sa nepoužívať keramické zapekacie misy. Pozrite sa do obchodov - mnoho výrobcov ponúka špeciálne formy na pečenie tortičky.

  • Ako zistím, či je pripravená poleva dostatočne hustá?

    Zdvihnite lyžicu s polevou a nalejte ju späť do misy. Mala by tiecť pomaly – tvoriť jednotný prúd. Keď je poleva príliš hustá, pridajte trochu citrónovej šťavy. Ak je príliš riedka - pridajte viac cukru.

  • Čo so spálenou tortou?

    Nebojte sa! Opatrne odrežte vršok torty a spálené okraje. Pripravte si cukrovú alebo čokoládovú polevu a polejte. Môžete tiež ozdobiť vršok torty napr. mandľami.

  • Ako zabezpečiť, aby bol cheesecake ľahký?

    Rozotrite tvaroh trikrát tak, aby v ňom neboli žiadne hrudky. Pridajte niekoľko kvapiek silného alkoholu alebo trochu šľahačky do tvarohovej zmesi. To by malo problém vyriešiť.

  • Existuje vyskúšaná metóda na pečenie kysnutých koláčov?

    Budete potrebovať: 50 g droždia, 500 g hladkej múky, 150 g cukru, 100 g rozpusteného Kasia margarínu, 250 ml vlažného mlieka a štipku soli. Vložte rozdrobené droždie do misy, pridajte dve polievkové lyžice cukru, dve polievkové lyžice múky a 50 ml mlieka. Zmiešajte ingrediencie a nechajte po dobu 20 minút na teplom mieste. Zvyšné prísady dajte do inej misky, pridajte vopred pripravenú zmes z droždia. Zmiešajte všetko s rozpusteným Kasia margarínom. Na pomúčenej pracovnej doske cesto vymieste, až kým sa nebude lepiť na ruky.  Zabaľte cesto do čistej utierky a dajte na teplé miesto. Keď cesto zdvojnásobí svoj objem, premieste ho znovu, a dajte na plech a nechajte chvíľu kysnúť. Potom dajte plech do rúry a pečte asi 40 minút pri 180 ° C.

  • Čo mám robiť, aby bol kysnutý koláč vláčnejší a vydržal dlhšie čerstvý?

    Môžete použiť kefír namiesto mlieka - kysnutý koláč zostane dlhšie čerstvý. Ďalším spôsobom je použitie žĺtkov (skôr než celých vajec) a pridania viac tuku, než je uvedené v recepte. To by malo pomôcť!

  • Aký je osvedčený recept na piškótový koláč?

    Budete potrebovať: 170 g múky, 250 g cukru, 4 veľké vajcia, 1 rovnú lyžičku prášku do pečiva a štipku soli. Vyšľahajte vajcia so štipkou soli, s použitím šľahaču, kým sa vytvorí pena. Počas šľahania pridajte cukor. Pridajte preosiatu múku s práškom do pečiva a jemne premiešajte. Dajte koláč do formy. Pečte asi 30 minút pri teplote max 180 ° C.

  • Čo mám robiť, keď sa piškótové cesto prilepí na papier na pečenie?

    Ak nie je možné oddeliť tortu od papiera, zabaľte ju do vlhkej, čistej utierky a nechajte niekoľko minút odstáť. Papier by sa mal odlúpnuť bez akýchkoľvek problémov.

  • Môžete zachrániť piškótový koláč, ktorý sa rozlomil ihneď po upečení?

    Áno, ale musíte konať rýchlo! Vyšľahajte vaječný bielok a natrite ju po oboch stranách rozlomenej torty. Potom stlačte obe časti k sebe a chvíľu pridržte. Torta by sa mala spojiť.

  • Čo mám robiť, keď koláč klesne?

    Nebojte sa! Pravdepodobne bol koláč príliš vlhký, pretože nebol v rúre dostatočne dlho. Skúste piecť koláč asi o 5 minút dlhšie.

  • Prečo dosiahnem namiesto upečeného koláča len tenkú vrstvu?

    Nezabudnite, že by ste nemali otvárať rúru počas pečenia príliš často a dokorán otvárať. Studený vzduch, ktorý sa dostane dovnútra spôsobí klesnutie koláča. Vždy dodržujte dobu pečenia uvedenú v recepte.

  • Ako dlho a na akú teplotu sa pečú jednotlivé typy koláčov?

    Piškótová torta sa pečie na 160-180 stupňov C po dobu 15-30 minút
    Krehké cesto sa pečie pri 180 až 200 stupňov C po dobu 20 až 30 minút
    Perník sa pečie na 150 - 160 stupňov C po dobu 45 až 60 minút
    Kysnutý koláč sa pečie pri 160 až 180 stupňov C po dobu 15 - 50 minút
    Lístkové cesto sa pečie pri 250 stupňoch C 15-30 minút

  • Ako zneutralizovať chuť prášku do pečiva v cheesecaku?

    Chuť prášku do pečiva nebude cítiť, ak prášok zmiešate  s malým množstvom smotany alebo jogurtu predtým než sa pridá do cheesecaku.

  • Ako zabrániť pripáleniu torty?

    Kontrolujte teplotu pečenia. Môžete tiež prikryť hornú časť  torty hliníkovou fóliou alebo papierom na pečenie.

  • Ako môžem urobiť čokoládové suflé?

    Budete potrebovať: 200 g horkej čokolády, 5 vajec, 250 ml šľahačky, 170 g práškového cukru, 2 lyžice kakaa a 50 g masla. Vyšlahajte žĺtky s 1 polievkovou lyžicou práškového cukru do peny. Dajte krém vychladnúť do chladničky. Rozpustite tmavú čokoládu vo vodnom kúpeli. Vyšľahajte bielky do tuhého snehu, pridajte zvyšok práškového cukru. Zmiešajte rozšľahané žĺtky s rozpustenou čokoládou. Pridajte sneh a veľmi jemne premiešajte. Vymažtě maslom formu a naplňte zmesou do ¾ ich objemu. Pečte 20 minút pri 200 stupňoch Celsia. Neotvárajte rúru, inak suflé nebude rásť! Po vybratí z rúry posypeme práškovým cukrom.

  • Koláč sa prilepil k forme. Ako tomu môžem zabrániť?

    Po vybratí formy z rúry, položte ho na mokrú, čistú utierku alebo dajte formu do nádoby so studenou vodou. Nabudúce môžete tiež použiť špeciálne silikónové formy.

  • Ako predísť nasiaknutiu ovocnej šťavy do torty, ktorá je zdobená čerstvým ovocím?

    Ak chcete ozdobiť vršok vašej torty čerstvým ovocím, posypte ju najskôr mletými mandľami alebo strúhankou. Vďaka tomu torta nenasiakne ovocnú šťavu a ponechá si svoju pôvodnú farbu.

  • Existuje spôsob, ako zabrániť presakovaniu čokoládovej polevy do torty?

    Rozmažte tenkú vrstvu teplej marmelády alebo medu na vrch. Nezabudnite, že torty by mali byť zdobené až po vychladnutí! Toto platí špeciálne pre čokoládové polevy, maslové krémy alebo šľahačku.

  • Ako najjednoduchšie ozdobiť tortu?

    Krásne dekorácie môžu byť vytvorené pomocou suchého kokosu alebo hobliniek čokolády. Vršok torty môže byť tiež ozdobený mandľami alebo inými orechmi. Oriešky alebo sušené ovocie sú skvelé pre vytváranie geometrických vzorov.

  • Ako urobíte polevu?

    Pripravte si: 200 g práškového cukru, 3 polievkové lyžice studenej vody, 1 polievkovú lyžicu citrónovej šťavy. Dajte ingrediencie do misky a dôrazne miešajte kým hmota nebude mať hladkú jednotnú konzistenciu. Ak pridáte trošku čerešňového sirupu, bude poleva ružová.
    Nezabudnite uhladiť polevu na torte pomocou noža nahriateho v horúcej vode.

  • Ako urobíte čokoládovú polevu?

    Budete potrebovať: 125 g rozpusteného Kasia margarínu, 110 g práškového cukru, 4 lyžice kakaa, 1 lyžica želatíny a 4 lyžice horúcej vody. Rozpustíte margarín na malej panvici, pridáte cukor a mlieko. Až sa cukor rozpustí, zložte panvicu z ohňa, a pridajte kakao a želatínu rozpustenú v horúcej vode. Dôkladne premiešajte. Počkajte, až poleva vychladne. Hotovo!

  • Ako urobiť polevu hladkú a lesklú?

    Po rozotrení polevy dajte tortu na pár minút do rúry, ale nezatvárajte dvere! Potom dajte tortu na chladné miesto.

  • Existuje spôsob ako urobiť roztieranie čokoládovej polevy jednoduchšie?

    Áno. Aby sme polevu jednoducho rozotreli, vychladíme nôž, ktorý budeme neskôr používať (vyskúšaná metóda je podržať nôž pod prúdom studenej vody).

  • Ktoré kvety sú jedlé a môžu byt použité na zdobenie tort?

    Napríklad fialky, sirôtky, žerucha, pivónie alebo harmanček sú kvety skvelé na zdobenie tort. Aj tak ale nejedzte kvety, ktoré ste si kúpili v kvetinárstve. Je tu veľká pravdepodobnosť, že boli nasprejované pesticídmi alebo inými škodlivými chemikáliami.

  • Ako urobiť kandizované ovocie?

    Pripravte si: svoje obľúbené ovocie (napr. jablká), cukor, vodu a panvičku. Ovocie ošúpte a nakrájajte na prúžky alebo kocky. Rozpustite cukor v malej miske. Na panvičke priveďte cukrový sirup do varu. Až sa začne cukrový sirup variť, pridajte nakrájané ovocie. Varte na miernom ohni než sa na ovocí vytvorí lesklý povrch. Dajte na tanier a nechajte vychladnúť.

  • Ako jedinečne ozdobíme tortu, ak mám k dispozícii len práškový cukor?

    Jednoducho! Vytvorte vymyslené šablóny pomocou tvrdého papiera. Môžete vytvoriť hviezdy, srdcia alebo iné vzory. Dajte pripravené vzory na tortu a posypte ich práškovým cukrom alebo sušeným kokosom.

  • Želé s kivi nechce stuhnúť. Kde robím chybu?

    Čerstvá papája, kivi a ananás obsahujú enzýmy zo skupiny peptidov, ktoré spôsobujú, že želé nestuhne. Môžete ich neutralizovať tým, že budete ovocie pár minút variť. Tomu môžete tiež zabrániť ak použijete konzervované ovocie.

  • Chcem urobiť úžasne farebnú tortu. Ktoré potravinové farbivo mám použiť a kde ho kúpiť?

    Potravinová farbivá patria medzi často používané doplnky na ozdobu tort. Práškové, tekuté alebo gélové potravinové farbivá sú k dispozícii v bežných obchodoch. Tie najlacnejšie a najmenej nasýtené, sú tekuté farbivá. Ak chcete živšie farby, použite farbivá v prášku. Tortové farbivá sa dajú ľahko kúpiť v internetových obchodoch alebo vo veľkých supermarketoch.

  • Nechcem používať umelé potravinové farbivá. Ako získam farbivá prírodné?

    Prírodné farbivá sú menej nasýtené ako farbivá syntetické. Ak chcete zafarbiť maslový krém, pridajte ovocný sirup alebo ovocnú dužinu. Jednotlivé farby môžete získať z nasledujúceho ovocia, zeleniny alebo korenia:

    - Červená - šťava z červenej repy, malinová šťava, čerešňová šťava

    - Modrá - čerstvá čierna jarabina, čučoriedková šťava (ak ho pridáte viac, získate fialovú farbu)
    - Žltá: štipka kurkumy, pomarančový sirup, šafran
    - Zelená: špenátová šťava (stačí pár kvapiek na tónovanie maslového krému)

  • Nemám striekačku alebo vrecko na zdobenie. Čím to môžem nahradiť?

    Najjednoduchšie je použiť igelitové vrecko. Naplňte malé igelitové vrecko šľahačkou alebo maslovým krémom a opatrne odstrihnite jeden roh. Jemne stláčajte krém cez dierku.

  • Ako urobím čokoládové písmo na torte?

    Natrite papier na pečenie olivovým olejom. Naplňte striekačku čokoládovou polevou a napíšte čo chcete na papier. Nechajte vychladnúť. Až to bude hotové, opatrne to dajte na tortu. Touto metódou môžete tiež vytvoriť rôzne vzory.

  • Ako zachránim zrazený maslový krém?

    Pokiaľ sa behom prípravy maslový krém zrazí alebo sa v ňom objavia hrudky – nepodliehajte panike! Dajte panvicu alebo hrniec, v ktorom máte krém do iného väčšieho, naplneného vodou a zohrejte (vodná kúpeľ). Počas "vodného kúpeľa" neprestávajte krém miešať kým nezískate hladkú textúru.

  • Ktorá čokoláda je na zdobenie najlepšia?

    Na zdobenie tort je vhodná ako mliečna, tak horká čokoláda. Tmavá čokoláda ale vďaka väčšiemu obsahu kakaa bude viac aromatická a výrazná. Ak chcete použiť bielu čokoládu, použite tú s väčším obsahom kakaa.

  • Ako urobiť karamelovú polevu?

    Budete potrebovať: 1,5 pohára hnedého cukru, 1 lyžicu vanilkového extraktu, 200g Kasia margarínu a 250ml šľahačky. Dajte ingrediencie do hrnca a pomaly zohrejte. Až sa cukor rozpustí, zvýšte teplotu. Neprestávajte miešať kým nebude konzistencie hladká.

  • Ako urobím amarettový krém?

    Budete potrebovať: 80ml likéru amaretto, 250ml šľahačky, 2 lyžice práškového cukru a 1 lyžicu citrónovej šťavy. Dajte práškový cukor do malej misky, pridajte amaretto, citrónovú šťavu a jemne premiešajte. Až sa ingrediencie spoja, pridajte smotanu. Šľahajte krém kým nebude ľahký a vzdušný. Dajte na hodinu do chladničky. Hotovo!

  • Ako urobiť tuhý krém zo šľahačky na zdobenie tort?

    Budete potrebovať: 250ml dôkladne vychladenej smotany na šľahanie, 60ml studenej vody, 2 lyžice cukru, 1 lyžica želatíny a ½ lyžice vanilkového extraktu. Rozpustite želatínu v teplej vode a nechajte pomaly vychladnúť. Zvlášť miešajte smotanu, vanilkový extrakt a cukor do misky. Miešajte, kým nebude zmes nebude mať tuhú konzistenciu. Počas miešania, pridajte vychladnutú želatínu do krému. Miešajte

Nemôžete nájsť to, čo hľadáte? Napíšte nám emailovú správu.

00:00:00
Časovač
Youtube Instagram
x

Doba pečenia

Štart
Resetovať
x

Váš koláč je hotový

Ok
x

Prepočet

z
x

Zvoľte ingredienciu zo zoznamu