Lekcie fotografovania

V tejto časti Vám dáme niekoľko tipov na to, ako môžete zhotoviť kvalitné snímky svojich dezertov. Nájdete tu tiež aplikáciu, ktorá pomôže Vaše snímky ešte vylepšiť! Ak chcete túto aplikáciu použiť, kliknite tu alebo na navigačné pole naboku.

Scenéria

  1. Umiestnite dezert na obyčajný obrus
  2. Snažte sa použiť bezfarebný obrus - dezert na ňom lepšie vynikne.
  3. Môžete pridať jednoduchú dekoráciu, no pamätajte si, že hlavnú úlohu musí zohrávať váš dezert!
  4. Nezabudnite na pozadie - čím jednoduchšie, tým lepšie!


Vyvarujte sa:

Obrus so vzorom Čím menej vzorov na snímke, tým lepšie dezert vynikne
Tanier so vzorom Jedinou vecou, ktorá by mala zostať na tanieri viditeľná, je Váš dezert. Snažte sa používať taniere, ktoré nemajú vzory, a ktoré nie sú farebné
Dekoratívne prvky Pekná šálka s čajom môže vyvolať príjemný pocit a zdanie útulnosti, okolie by však malo byť čo najviac čisté a prázdne.
Pozadie Nezhotovujte snímky s ľuďmi alebo zvieratami, i v pozadí - pozornosť by sa mala sústrediť na dezert.

Svetlo

  1. Osvetlenie vždy nasmerujte na dezert
  2. Zdroj svetla by mal byť vždy v rovnakom smere, ako ukazuje fotoaparát.
  3. Ak používate svietidlo, nepoužívajte blesk
  4. Ak to je možné, snímky zhotovujte počas dňa


Vyvarujte sa:

Nesprávny uhol Zdroj svetla neumiestňujte za dezert - obraz bude veľmi tmavý a detaily nebude vidieť.
Blesk V prípade použitia osvetlenia i blesku súčasne bude obraz príliš jasný. Zvoľte buď jednu alebo druhú možnosť.
Večer Snímky zhotovené večer alebo v noci majú horšiu kvalitu. Najlepšou voľbou je denné svetlo.

Orezávanie

  1. Najdôležitejšia je pri zhotovovaní záberov ostrosť.
  2. Je potrebné upriamiť pozornosť na dezert. Ten by mal vyplňovať celú fotografiu
  3. Dávajte pozor pri orezávaní, na snímke by mal zostať celý dezert.
  4. Dezert umiestnite do stredu snímky.

Vyvarujte sa:

Nedostatočná ostrosť Ostatní užívatelia nemôžu zistiť, ako dezert vyzerá, ak snímka nie je ostrá. Na to nezabúdajte!
Voľný priestor Neplytvajte priestorom na snímke - dôležitý je dezert, nie pozadie.
Orezávanie Dôležité sú všetky detaily dezertu - orezávajte iba tie časti snímky, ktoré nie sú dôležité.
Objekt nie je v strede Dezert by mal byť ústredným bodom snímky - neumiestňujte ho na stranu.


Ďakujeme Vám

Dúfame, že sa Vám naša lekcia páčila, a že pre vás bola zaujímavá. Nezabúdajte na to, že nepotrebujete profesionálny fotoaparát ani osvetľovacie zariadenie. Stačí, ak dodržíte naše jednoduché pokyny, a dokážete zhotoviť výborné snímky aj so svojim telefónom. Nižšie uvádzame dva príklady toho, ako by mala snímka vyzerať. Veľa šťastia!