Čučoriedkový koláč
Tento koláč vyzerá ako obláčik a chutí priam božsky, to nebude náhoda! :)
- Čas prípravy25 minute
- 8 porce
Prísady
Cesto
- 1/2 rastlinného tuku Hera (125 g)
- 1/2 pohára práškového cukru (100 g)
- 3 žĺtky
- 1 pohár hladkej múky (170 g)
- 2 lyžice solamylu
- 1 lyžička prášku do pečiva
Poleva
- 2 poháre čučoriedok
- 1 pohár mletých mandlí
- 3 bielky
- 1 lyžička solamylu
- 1/2 pohára cukru (125 g)
Príprava
Postup prípravy
- Rozmiešajte mäkkú Heru v miske. Za stáleho miešania pridajte vaječné žltky a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
- Vymažte formu na pečenie (s priemerom 24 cm) Herou a vysypte múkou. Vložte cesto do formy a rovnomerne ho rozprestrite. Pečte v rúre predohriatej na 180 °C asi 25 minút.
- Vyšľahajte vaječné bielky s cukrom do snehu. Na konci šľahania pridajte solamyl.
- Opatrne vymiešajte sneh s polovičkou nastrúhaných mandlí.
- Nasypte zvyšok nastrúhaných mandlí a čučoriedky na upečený koláč a vložte naspäť do rúry.
- Pečte najskôr 30 minút pri teplote 180 °C a potom ďalších 20 minút pri teplote 120 °C.