Karamel
Masa, ktorá vzniká zahrievaním namočeného cukru. Je zlatisto hnedá a používa sa na zdobenie dezertov, koláčov, cookies a na zafarbenie výrobkov, napríklad nápojov a ozdobných predmetov.
Karpatský koláč
Obľúbené pečivo, ktoré pozostáva z dvoch vrstiev koláča vyrobeného z tuku, múky a vajec, medzi ktorými je vrstva pudingového krému. Zvyčajne je posypaný práškovým cukrom. Zvyčajne sa poprehýba počas pečenia a pripomína hory – odtiaľ pochádza názov.
Katalánský krém
Typický Katalánsky dezert, ktorý sa pripravuje z podobných surovín a skoro identickým postupom ako crème Brulee. Takže sa tieto dva často mýlia. Tieto recepty sa líšia použitím citrónovej kôry, kukuričného škrobu a muškátového orecha v Katalánskom kréme.
Kaymak
Sladká masa, ktorá sa pridáva do dezertov alebo koláčov. Vyrába sa varením mlieka s cukrom v pomere jedna ku jednej, alebo prevarením kondenzovaného mlieka v plechovke.
Krehké cesto
Typ cesta, ktoré sa robí zo žĺtka z vajec, múky a cukru, ktorého príprava zahŕňa relatívne málo tuku. S pomerom 1:2 múky, tento koláč si uchováva svoju unikátnu štruktúru aj po upečení. Používa sa na výrobu cookies a ako základ pre koláče s ovocím, cheesecaky a Mazurky.
Krokant
Kôrka vyrobená z tuku, cukru, nasekaných orechov alebo mandlí, pripravená na panvici.
Kryštalizácia
Proces, ktorý zahŕňa opakované praženie celého ovocia (jablka, hrušky, slivky, marhule) alebo šupky citrusového ovocia (citrón, pomaranč, mandarinka) v sladkom sirupe. Kandizované ovocie je ideálnou prísadou do dezertov.
Krájač na piškótovú tortu
Precízny krájač na koláč z piškótového cesta. Váš koláč z piškótového cesta sa už nebude lámať a mrviť na kúsky. Krájač pozostáva z rúčky a nitky, ktorá vám umožní krájať koláč aj pozdĺžne na niekoľko vrstiev. Je možné nastaviť výšku nitky, čo je veľká výhoda tohoto pomocníka v kuchyni. Navyše je veľmi lacný, iba niekoľko eur.
Kuchynská váha
Kuchynská váha sa používa, keď potrebujeme pozorne odvážiť všetky prísady, ktoré do cesta idú. Elektronické váhy, ktoré ukazujú aktuálnu váhu prísady, aj keď sa stále pridáva, sú najužitočnejšie, keďže nie je treba dávať misku dole z váhy. Novšie váhy vážia v kilogramoch, gramoch a librách a ich presnosť je na 2 gramy. Kapacita misky závisí od modelu. Zvyčajná kapacita je maximálne 5kg. Niektorí výrobcovia váh ponúkajú ďaľšie funkcie, ako napríklad: meranie teploty prostredia a časovač s budíkom. Elektronické váhy stoja do 20 eur.
Kutia
Typické Vianočné jedlo v Poľsku, Litve, Bielorusku a na Ukrajine. Vyrába sa z prevarenej pšenice, maku, medu, orechov a sušeného ovocia. Podľa tradície je to jedno z dvanásť základných jedál a musí byť súčasťou Vianočného stola.
Kvasenie
Počiatočná fáza prípravy zahŕňa pridanie kvasníc do cesta (s horúcou tekutinou). Pod vplyvom tepla a vody kvasnice začnú fermetovať cukor, ktorý je v ceste a cesto začne “rásť”.
Kysnuté cesto
Druh cesta, ktorý sa robí z pekárenských kvasníc. Skladá sa z vody alebo mlieka, múky, cukru a vajec. Kvasnice pod vyplyvom teplej tekutiny (vody alebo mlieka) rastú a spracúvajú cukor do alkoholových kvasných produktov (alkohol, oxid uhličitý). Uvoľnený plyn expanduje a rozťahuje cesto (cesto rastie). Používa sa na rolky z kysnutého cesta, šišky, buchtičky, koláče s ovocnou, syrovou alebo slanou plnkou. Kysnuté cesto urobené bez použitia vajec sa používa na pizzu.