use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Jahodovo-smotanová torta

Letná torta s jahodami a krémom zo smotanového syra. Znie to dobre? Je to dobré!
  • 1 ure 15 minute
  • Čas prípravy45 minute
  • 12 porce
recipe image Jahodovo-smotanová torta

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • 100 g horkej čokolády
  • 300 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
  • 300 g krupicového cukru
  • 6 vajec
  • 300 g polohrubej múky
  • 100 g mletých lieskových orieškov
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 150 ml mlieka
  • 300 g smotanového syra
  • 50 g práškového cukru
  • 400 ml smotany
  • 2 ČL vanilkového cukru
  • 500 g jahôd (pokiaľ možno menších)

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Pred prípravou jahodovej torty si predhrejte rúru na 180 °C (teplovzdušnú na 160 °C). Plech vyložte papierom na pečenie. Čokoládu polámte na menšie kúsky a spolu s maslovou Herou ich nechajte rozpustiť v hrnci na miernom ohni. Cukor a vajcia vyšľahajte pomocou metličkového mixéra do krémovej konzistencie. Pomaly primiešavajte tekutú zmes rozpustenej čokolády a rastlinného tuku.
      2. Do misy, v ktorej máte zmes múky, mletých lieskových orechov a štipky soli prilievajte za stáleho miešania mlieko, kým sa nevytvorí cesto. Na pripravený plech s papierom na pečenie rozprestrite cesto a umiestnite ho do predhriatej rúry asi na 20 minút. Či je už cesto hotové, môžete skontrolovať pomocou drevenej špajle, ktorá by po zapichnutí a vytiahnutí mala zostať suchá.
      3. Smotanový syr a práškový cukor vyšľahajte do jemného krému. Smotanu s vanilkovým cukrom vyšľahajte elektrickým ručným mixérom a postupne pridávajte krém zo smotanového syra. Hotovú náplň nechajte vychladnúť v chladničke. Medzitým si očistite jahody, odkrojte tenšie plátky a zvyšok jahody nechajte vcelku.
      4. Vychladené cesto pozdĺžne rozkrojte na dve rovnako veľké vrstvy. S ozdobnou nádobou naplnenou krémom budete vytvárať rovnomerné guľky na prvý korpus. Nechajte si cca 2 cm okraja, aby vám neskôr krém nevytiekol, a následne na krémové guľky poukladajte plátky pripravených jahôd. Na vrch prvého, už ozdobeného korpusu priložte druhý a ozdobte ho rovnakým spôsobom, tentoraz bez okrajov. Ozdobte väčšími kusmi jahôd. Tortu nechajte vychladiť v chladničke. Nakoniec nakrájajte na menšie kúsky a podávajte ako jahodové rezy.