use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Krémové vajcia

Ďalší tip na maškrtenie na veľkonočný stôl. Kto by jedlým krasliciam odolal!
  • 1 ure
  • Čas prípravy50 minute
  • 30 porce
recipe image Krémové vajcia

Prísady

Na cesto
  • 3 žĺtky – bielky použite na zdobenie
  • 1 kg hladkej múky
  • 500 g rastlinného tuku Hera Maslová príchuť
  • 250 g práškového cukru
Na krém
  • 250 g rastlinného tuku Hera Maslová príchuť
  • 100 g pistácií
  • 100 g bielej čokolády
  • 100 g kondenzovaného sladeného mlieka

      Príprava

      Na cesto
      1. Všetky suroviny spojte a vypracujte hladké cesto, ktoré dajte na noc do chladničky.
      2. Potom vyvaľkajte cca 5 mm hrubý plát a vykrájajte z neho vajcovité tvary. Pečte v predhriatej rúre na 170° C asi 10 minút.
      3. Po upečení zlepte krémom.
      Krém:
      1. Vyšľaháme rastlinný tuk Hera Maslová príchuť spoločne s kondenzovaným sladeným mliekom, potom vyšľaháme rozpustenú bielu čokoládu a nakoniec vmiešame najemno nasekané pistácie.
      2. Ozdobte bielkovou polevou podľa fantázie.
      Bielková poleva
      1. Podľa množstva bielkov pridajte rovnaké množstvo kryštálového cukru a šľahajte 15 minút.
      2. Potom opatrne stierkou vmiešajte dvojnásobné množstvo dobre preosiateho práškového cukru.
      3. Glazúru možno dofarbovať podľa potreby vodou riedenými potravinárskymi farbami.