use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kysnuté veľkonočné vence s vajíčkami

Prevoňajte svoj domov čerstvým pečivom. Vyskúšajte náš recept na veľkonočné vence, ktoré sú skvelé na raňajky aj pre vinšovníkov. Ich príprava je božsky jednoduchá. Obzvlášť keď vám s pečením pomôžu malí pomocníci.
  • 2 ure 45 minute
  • Čas prípravy20 minute
  • 6 porce
recipe image Kysnuté veľkonočné vence s vajíčkami

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • 300 ml polotučného mlieka
  • 100 g Hery Maslová príchuť
  • 42 g čerstvého droždia alebo sušeného droždia
  • štipka soli
  • 2 vajcia
  • 100 g práškového cukru
  • 500 g pšeničnej chlebovej múky
  • 1 vajce + 2 lyžice mlieka na potretie
  • 6 farebných alebo prírodných vajíčok na ozdobenie
  • farebné cukrové ozdoby

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Mlieko spolu s Herou dajte do hrnca na platňu a zahrievajte, kým sa Hera nerozpustí. Potom nechajte vychladnúť. Pridajte do mlieka lyžicu cukru a rozdrobte droždie. Nechajte v pokoji stáť, kým sa na povrchu nezačnú robiť bubliny.
      2. V mise kuchynského robota zmiešajte múku so štipkou soli a cukrom. Pridajte vajcia a mlieko s kváskom. Vymiešajte pevné, nelepivé cesto. Prikryte misu utierkou a nechajte hodinu kysnúť.
      3. Vykysnuté cesto vyklopte na dosku. Rozdeľte na šesť rovnakých dielov a potom ešte každý diel napoly. Z dvoch pripravených kúskov cesta vyvaľkajte dva „hady“ dlhé asi 35 cm. Prepleťte ich a spojte do venca. Tento postup opakujte s každým dielom, takže vytvarujete celkovo 6 vencov. Vence dajte na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte ďalšiu hodinu kysnúť na plechu.
      4. Nakysnuté vence potrite vajíčkom rozšľahaným s mliekom. Pripravené vajíčka potrite zľahka olejom (aby sa veľmi neprilepili k cestu) a dajte do stredu venca. Cesto ozdobte farebnými cukrovými ozdobami. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C 20 – 25 minút. Po upečení stačí nechať vence vychladnúť a môžete sa do nich s chuťou pustiť!