use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Mandľové cupcakes s kuriatkami

Chce to trocha trpezlivosti, ale výsledok je tak pôvabný. Vyskúšajte naše mandľové cupcakes, ozdobené roztomilými kuriatkami.
  • 1 ure 40 minute
  • Čas prípravy1 ure 20 minute
  • 12 porce
recipe image Mandľové cupcakes s kuriatkami

Prísady

Cesto
  • 113 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
  • 130 g krupicového cukru
  • 3 vajcia
  • 60 ml mlieka
  • 195 g hladkej múky
  • štipka soli
  • 1 a 1/2 lyžičky kypriaceho prášku
  • citrónová kôra z jedného citróna
  • 50 g pražených mandľových lupienkov
  • pol lyžičky mandľového extraktu
Krém
  • 250 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
  • 190 g práškového cukru
  • 50 ml mlieka
  • pol lyžičky mandľového extraktu
  • 75 g bielej čokolády
  • 30 ml smotany na šľahanie 33 %
Dekorácia
  • mandle v čokoláde alebo v jogurte
  • želé cukríky
  • rozpustená čokoláda

      Príprava

      Cesto
      1. Predhrejeme si rúru na 175 ˚C.
      2. Zmäknutú Heru maslová príchuť vyšľaháme s krupicovým cukrom do hladkej peny.
      3. Pridáme postupne vajcia a mandľový extrakt.
      4. Vedľa si preosejeme múku, kypriaci prášok a soľ.
      5. Do vyšľahanej peny prisypeme polovicu múčnej zmesi a mlieko.
      6. Krátko prešľaháme.
      7. Dosypeme zvyšok sypkých surovín a mandľové lupienky, ktoré sme si dopredu opražili.
      8. Na záver dôkladne prešľaháme.
      9. Pripravené cesto rovnomerne rozdelíme do formy na muffiny, vyskladanej papierovými košíčkami.
      10. Pečieme 17 – 20 minút, upečenie vyskúšame zapichnutím špajle – ak sa nelepí, je upečené.
      Krém
      1. Zmäknutú Heru maslová príchuť vyšľaháme s práškovým cukrom do hladkého krému.
      2. Postupujeme tak, že na dno umiestnime do jednej časti Heru maslová príchuť a do druhej nasypeme práškový cukor, ktorý zalejeme a premiešame s vlažným mliekom.
      3. Potom začneme všetko šľahať do hladkej peny.
      4. Smotanu s kúskami čokolády rozpustíme v kastróliku, kým nám nevznikne hladká hmota.
      5. Potom necháme vychladnúť.
      6. Nakoniec do krému pridáme vychladnutú čokoládu a mandľový extrakt.
      7. Dôkladne všetko premiešame.
      8. Necháme chvíľu vychladnúť v chladničke a môžeme zdobiť.
      Zdobenie
      1. Na zdobenie použijeme mandle v čokoláde alebo v jogurte.
      2. Zo želé cukríkov si vykrojíme zobáčiky a krídla, pomocou rozpustenej čokolády ich prilepíme k mandliam.
      3. Takto pripravené mandle vložíme do hniezd a nakoniec z tmavej čokolády urobíme oči.
      4. Celé necháme ešte pár minút zatuhnúť na chladnom mieste.