use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Marcipánová torta

Zapojte fantáziu a ozdobte túto tortu plnú marcipánu ručne vyrobenými ozdobami. A nemusia byť len veľkonočné. Pokojne si ju vychutnajte aj počas jesene s hravými marcipánovými tekvicami.
  • Čas pečenia1 ure
  • 1 porce
recipe image Marcipánová torta

Prísady

Na krém
  • 250 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
  • 500 ml mlieka
  • 1 balíček vanilkového pudingu
  • 200 g marcipánu
Na piškótový korpus
  • 6 vajec
  • 1½  pohára (250g) múky
  • 1½  pohára (250g) cukru
  • 1½  lyžičky kypriaceho prášku Dr. Oetker
  • 50 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
Na poliatie korpusu
  • 2/3 pohára vody
  • 3 lyžice cukru
  • citrónová šťava z ½ citrónu
  • 2 lyžice Amaretta
Naviac
  • marhuľový lekvár
  • 20 g marcipánu na prípravu veľkonočnej dekorácie (zvieratká a vajíčka)

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Predhrejte rúru na 170ºC.
      2. Pripravte si okrúhlu formu na pečenie (27 cm). Vymastite ju rastlinným tukom Hera maslová príchuť a vysypte múkou.
      3. Rozpustite Heru maslová príchuť a nechajte ju vychladnúť.
      4. Vajcia vyšľahajte s cukrom.
      5. Pridajte múku s kypriacom práškom.
      6. Napokon pridajte rozpustenú Heru maslová príchuť a jemne premiešajte. Cesto vložte do formy na pečenie a pečte 40 minút.
      7. Po upečení vychladnutý korpus rozrežte na dve vrstvy.
      8. Horúcu vodu zmiešajte s cukrom a s citrónovou šťavou. Po vychladnutí prilejte alkohol.
      9. Polovicu mlieka uvarte s marcipánom. Keď sa mlieko začne variť, pridajte zvyšok mlieka zmiešaného s vanilkovým pudingom.
      10. Puding uvarte podľa návodu, potom ho pod pokrievkou nechajte vychladnúť. Do vychladeného pudingu postupne pridávajte Heru maslová príchuť tak, aby mal vzniknutý krém hladkú konzistenciu.
      11. Následne si položte jedno poschodie korpusu na tanier (spodnou stranou nahor) a pokvapkajte ho polovicou pripravenej šťavy. Potom ho potrite lekvárom a polovicou krému. Napokon ho prikryte druhou časťou korpusu, ktorý tiež pokvapkajte zostatkom šťavy.
      12. Tortu zhora i z okrajových strán potrite krémom a dozdobte marcipánovou dekoráciou.