use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Medové rezy

Voňavé medové rezy sa budú vynímať nielen medzi pečivom, ale aj vedľa horúcej šálky kávy.
  • 2 ure
  • Čas prípravy1 ure
  • 16 porce
recipe image Medové rezy

Prísady

Na medové pláty
  • 5 ks vajec
  • 250 g Hera maslová príchuť
  • 300 g hladkej múky
  • 150 g čokoládálového cukru
  • 50 ml okt
  • 1 vrecúško (12 g) sódy
  • 100 g medu
Krém
  • 2 ks karamelizovaného kondenzovaného mlieka
  • 250 g Hera maslová príchuť
  • 100 g slivkového lekváru
  • 100 g sušených sliviek namočených v rume
  • 150 g mletých vlašských orechov

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Vo vodnom kúpeli zohrejeme vajcia s cukrom, medom a rastlinným tukom Hera maslová príchuť. Do horúcej zmesi pridáme pre nakyprenie sódu preliatu octom. Ten sódu čiastočne zneutralizuje a nebude štípať v ústach.
      2. Nakoniec vmiešame múku. Cesto necháme vychladnúť cez noc v chladničke a na druhý deň ho vyvaľkáme na 4 – 5 plátov. Zvyšok cesta sa upečie a následne ho použijeme spolu s orechmi na posýpku.
      3. Krém si pripravíme tak, že karamelizované mlieko vyšľaháme spoločne s rastlinným tukom Hera maslová príchuť. Medové pláty potom vždy natrieme slabou vrstvou lekváru, rovnomerne na ne položíme nakrájané slivky a potrieme krémom. Vrchný plát navyše posypeme mletými orechmi spolu s kúskami zvyšného cesta.