use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Odpaľované hniezda

Trocha náročnejší, ale veľmi dobrý a vizuálne efektný dezert nielen pre koledníkov - to sú tieto hniezda z odpaľovaného a oblátkového cesta.
  • 1 ure 30 minute
  • Čas prípravy1 ure
  • 24 porce
recipe image Odpaľované hniezda

Prísady

Odpaľované cesto
  • 200 ml vody
  • 50 g rastlinného tuku Hera Maslová príchuť
  • štipka soli
  • štipka cukru
  • 400 g hladkej múky
  • 10 vajec
Na krém
  • 250 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
  • 100 g mletých vlašských orechov
  • 100 g bielej čokolády
  • 100 g kondenzovaného sladeného mlieka
Oblátkové cesto
  • 100 g bielkov
  • 100 g rastlinného tuku Hera Maslová príchuť
  • 100 g hladkej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 50 g kakaa

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Korpus sa skladá z dvoch častí – odpaľovaného cesta a oblátkového cesta.
      2. Vodu s tukom Hera Maslová príchuť, soľou a cukrom priveďte do varu, potom vmiešajte múku a prevarte, kým sa hmota neprestane lepiť na varešku.
      3. Potom nechajte zľahka vychladnúť a do ešte teplej hmoty postupne vmiešajte celé vajcia.
      4. Hmotu pomocou vrecúška nastriekajte na vymastený plech do tvaru veterníkov a dajte piecť do predhriatej rúry na 180 °C.
      5. Hotové vychladnuté veterníky rozkrojte na polovicu a použite ako misku, na ktorú nastriekajte krém podľa chuti. Z jedného veterníku teda vzniknú dve hniezda.
      Krém
      1. Vyšľahajte tuk Hera Maslová príchuť spoločne s kondenzovaným sladeným mliekom.
      2. Potom zašľahajte rozpustenú bielu čokoládu a nakoniec vmiešajte mleté vlašské orechy.
      3. Nastriekaný krém potom ozdobte oblátkovým hniezdom.
      Oblátkové cesto:
      1. Všetky suroviny spojte ručnou metličkou do hladkej hmoty a pomocou vrecúška alebo zúbkovanej karty vytvorte na plechu jednotlivé pásy, z ktorých sa vytvoria hniezda. Pečte na 200 °C.
      2. Potom ešte horúce stočte do veľkosti pripravených korpusov z odpaľovaného cesta s krémom.
      3. Pruhy, ktoré tvoria jednotlivé hniezda, je vždy pred pečením dobré spojiť na jednom konci do tvaru krátkeho hrebeňa s veľmi dlhými zubami. Stočíte tak vždy jedno kompletné hniezdo.
      4. Po upečení a vychladnutí hniezda umiestnite na korpusy z odpaľovaného cesta s krémom a dozdobte vajíčkami z marcipánu.