use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Quiche so zeleninou

Nie zeleninový, ale vyložene zeleninový quiche. Je v ňom totiž pór, brokolica, špenát a petržlen.
  • 1 ure 5 minute
  • Čas prípravy25 minute
  • 8 porce
recipe image Quiche so zeleninou

Prísady

Cesto
  • 180 g hladkej múky
  • 150 g Hery
  • 1 kávovej lyžičky soli
  • 2 PL ľadovej vody
  • hladká múka na podsypanie cesta
  • Hera na vymastenie formy
Náplň
  • 15 cm póru
  • 15 dkg čerstvej alebo mrazenej brokolice
  • 15 dkg čerstvých lístkov špenátu
  • 350 g Hery
  • 1 malá vetvička petržlenovej vňate
  • 1 veľký strúčik cesnaku
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 vajíčka
  • 5 dcl smotany na varenie
  • 100-150 g strúhaného syra

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Heru rýchlo rozdrobíme do múky. Pridáme vodu a vymiesime cesto. Prikryjeme a na hodinku odložíme do chladničky. Potom na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto a vyložíme ním vymastenú formu s nízkym okrajom s priemerom 26 cm tak, aby tvorilo nízky okraj. Cesto poprepichujeme vidličkou, aby sa nevytvorili bubliny. 8 minút predpečieme v predhriatej rúre na 190°C (v teplovzdušnej rúre na 175°C).
      2. Pór očistíme a nakrájame na polcentimetrové plátky. Brokolicu rozoberieme na menšie ružičky. Špenátové lístky oberieme zo stonky a nakrájame na väčšie kúsky. Heru roztopíme a pór na nej necháme 5-6 minút zmäknúť. Prisypeme petržlen. Smažíme 1-2 minúty, potom na 2-3 minúty prisypeme špenát. Pridáme brokolicu uvarenú v mierne osolenej vode. Osolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak, potom rovnomerne rozložíme na predpečené cesto.
      3. Vajcia vyšľaháme, zmiešame so smotanou na varenie, mierne osolíme, môžeme pridať trochu mletého bieleho korenia. Primiešame strúhaný syr. Rovnomerne rozlejeme na zeleninu.
      4. V rúre predhriatej na 200°C (v teplovzdušnej rúre na 180°C) pečieme 25-30 minút. Koláč je hotový, akonáhle zozlatne. Podávame s veľkou porciou čerstvého šalátu.