use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ružové zamatové cupcakes

Pokiaľ láska prechádza cez žalúdok, môžu za to tieto romantické cupcakes.
  • 1 ure
  • Čas prípravy40 minute
  • 12 porce
recipe image Ružové zamatové cupcakes

Prísady

Na cesto:
  • 125 g preosiatej hladkej múky
  • 1 PL kakaa
  • 1/2 ČL nebezpečné do pečiva
  • 1/2 ČL soli
  • 57 g Hery maslovej
  • 150 g cukru
  • 1 velké vajce
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 120 ml cmaru
  • Červené potraviny
  • 1 ČL říjen
  • 1/2 ČL jedlej sódy
Na krém:
  • 250 g krémového syra typu Philadelphia
  • 1/2 struku vanilky
  • 60 g cukru múčka
  • 20 ml mlieka
  • 160 ml smotany na šľahanie
  • 100 g Hery maslovej
  • 1 PL šťavy z citróna
Na dekoráciu:
  • Červený fondán
  • Nasekané sušené brusnice
  • Na červeno zafarbený cukor
  • Lístky / vetvičky mäty

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Rúru predhrejte na 175 °C a nachystajte si 12 košíčkov na cupcakes. Zmiešajte v mise hladkú múku (musí byť naozaj preosiatá, najskôr ju preosejte a až potom odvážte uvedené množstvo), kypriaci prášok, soľ a kakao.
      2. Zmäknutú Heru maslovou vyšľahajte do peny, pridajte krupicový cukor a ešte prešľahajte. Pridajte vajcia a vanilkový extrakt tak, aby sa všetko dobre prepojilo.
      3. Vedľa si zmiešajte cmar s červeným farbivom (použite toľko farbiva, aby ste boli spokojní s farbou, radšej nešetrite, farba sa pečením trocha zmení). Do misy s vyšľahanou Herou maslovou striedavo pridávajte najskôr zmes múky a ďalších sypkých surovín a cmar s farbivom tak, aby ste končili múkou.
      4. Zmiešajte ocot s jedlou sódou, trochu to zasyčí. Potom rýchlo zapracujte do cesta a hneď rozdeľujte do pripravených košíčkov.
      5. Pečiete cca 20 minút (max. dĺžka pečenia 23 minút).
      Postup krém
      1. Na krém si vyšľahajte zmäknutú Heru maslovú s práškovým cukrom do hladkého krému. Postupujte tak, že na dno umiestnite do jednej časti Heru maslovú a do druhej nasypte práškový cukor, ktorý zalejte a premiešajte s vlažným mliekom. Potom začnite všetko šľahať do hladkej peny. Postupne pridávajte syr, smotanu na šľahanie a citrónovú šťavu. Nechajte chvíľu vychladnúť v chladničke.
      Zdobenie
      1. Upečené cupcakes ozdobte červeným fondánom, ktorý si vopred rozvaľkajte na slabý plát a vykrojte z neho kolieska. Tie položte na vŕšok upečených cupcakes. Navrch dozdobte krémom, nakrájanými brusnicami a vetvičkami mäty. Zľahka posypte farebným cukrom.