Tučniačikové miňonky
Toto pečivo budú deti milovať. Vtipné tučniaky s polevou z bielej a tmavej čokolády zaručene vyčaruje spokojný úsmev.
- Čas prípravy1 ure
- 30 porce
Prísady
Suroviny na cesto:
- 22 dkg Hery
- 50 dkg rozdrvených sušienok
- 3 dkg kakaového prášku
- 10 dkg práškového cukru
- 10-15 dkg broskyňového džemu
- nastrúhaná kôra z 1 pomaranča
Suroviny na ozdobu:
- 20 dkg bielej čokolády + 2 polievkové lyžice oleja
- 15 dkg tmavej čokolády + 1 polievková lyžica oleja
- 3 dkg oranžového marcipánu (na tučniakov zobák)
Príprava
Postup prípravy
- Zmiešame rozdrvené sušienky, práškový cukor, kakao, pomarančovú kôru a Heru. Primiešame broskyňový džem a miešame, až kým nám nevznikne vláčna hmota. Ak treba, pridáme viac džemu alebo vody.
- Vzniknuté cesto vyvaľkáme do dlhého šúľka, ktorý rozdelíme na rovnomerne veľké kusy. Každý kus na jednom konci mierne vytvarujeme do tvaru kužeľa, uhladíme a postavíme. Dáme zachladiť do chladničky.
- Tmavú a bielu čokoládu zvlášť roztopíme v miske nad mierne vriacou vodou a počas procesu pridávame olej. Tučniačikov po jednom namáčame najprv do bielej čokolády tak, aby boli celý pokrytý a necháme ich vychladnúť. Potom tučniačikov z dvoch bočných strán ponoríme do tmavej čokolády tak, aby im zostalo biele bruško.
- Zobáčiky vyrobíme z oranžového marcipánu a z tmavej čokolády urobíme očká a gombíky.