use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tučniačikové miňonky

Toto pečivo budú deti milovať. Vtipné tučniaky s polevou z bielej a tmavej čokolády zaručene vyčaruje spokojný úsmev.
  • 1 ure 20 minute
  • Čas prípravy1 ure
  • 30 porce
recipe image Tučniačikové miňonky

Prísady

Suroviny na cesto:
  • 22 dkg Hery
  • 50 dkg rozdrvených sušienok
  • 3 dkg kakaového prášku
  • 10 dkg práškového cukru
  • 10-15 dkg broskyňového džemu
  • nastrúhaná kôra z 1 pomaranča
Suroviny na ozdobu:
  • 20 dkg bielej čokolády + 2 polievkové lyžice oleja
  • 15 dkg tmavej čokolády + 1 polievková lyžica oleja
  • 3 dkg oranžového marcipánu (na tučniakov zobák)

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Zmiešame rozdrvené sušienky, práškový cukor, kakao, pomarančovú kôru a Heru. Primiešame broskyňový džem a miešame, až kým nám nevznikne vláčna hmota. Ak treba, pridáme viac džemu alebo vody.
      2. Vzniknuté cesto vyvaľkáme do dlhého šúľka, ktorý rozdelíme na rovnomerne veľké kusy. Každý kus na jednom konci mierne vytvarujeme do tvaru kužeľa, uhladíme a postavíme. Dáme zachladiť do chladničky.
      3. Tmavú a bielu čokoládu zvlášť roztopíme v miske nad mierne vriacou vodou a počas procesu pridávame olej. Tučniačikov po jednom namáčame najprv do bielej čokolády tak, aby boli celý pokrytý a necháme ich vychladnúť. Potom tučniačikov z dvoch bočných strán ponoríme do tmavej čokolády tak, aby im zostalo biele bruško.
      4. Zobáčiky vyrobíme z oranžového marcipánu a z tmavej čokolády urobíme očká a gombíky.