use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Anjelské krídla

Ako názov napovedá, toto pečivo chutí priam nebesky!
  • Čas pečenia45 minute
  • 1 porce
recipe image Anjelské krídla

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • 1,5 pohára hladkej múky (250 g)
  • 40 g rastlinného tuku Hera
  • 4 žĺtky
  • 4 lyžice kyslej smotany
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • práškový cukor na posypanie

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Do misy nasypte múku a prášok do pečiva. Pridajte mäkký tuk Hera, kyslú smotanu a žĺtky. Všetko zmiešajte v mixéry.
      2. Cesto položte na dosku a dôkladne zamieste do elastickej hmoty.
      3. Cesto zabaľte do alobalu. Dajte ho do chladničky na 30 minút.
      4. Vychladnuté cesto vyvaľkajte čo najtenšie. Ak sa lepí k doske, posypte ho múkou.
      5. Cesto rozrežte na kosoštvorčeky s rozmermi 3x8 cm a uprostred každého z nich urobte zárez.
      6. Každé anjelské krídlo prepleťte cez otvor v strede a položte na plech vymastený Herou. Pečte 8 – 10 minút pri teplote 180 °C. Po vychladnutí posypte práškovým cukrom.