use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Perníčky

Čo si predstavíte, keď sa povedia Vianoce? My rozhodne vôňu perníčkov.
  • 1 ure
  • Čas prípravy30 minute
  • 20 porce
recipe image Perníčky

Prísady

Na cesto:
  • 100 g rastlinného tuku Hera
  • 200 g medu
  • 200 g práškového cukru
  • 4 vajcia
  • domáce perníkové keronie (nameľte: škoricu, citrónovú kôru, klinčeky, aníz, nové korenie)
  • trochu perníkového korenia (kupované mleté)
  • kakao (podľa toho, aké chcete mať perníčky tmavé)
  • 2 lyžičky jedlej sódy
  • 650 g hladkej múky
  • 1 vajce na potretie
Na polevu:
  • 1 bielok
  • 170 g práškového cukru
  • 2 lyžičky škrobu
  • 1 lyžica citrónvej šťavy

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Med rozohrejte v kastróliku a nechajte trošku vychladnúť.
      2. Múku premiešajte s jedlou sódou.
      3. Heru, med, práškový cukor, vajcia, obe perníkové korenia a kakao zmiešajte a následne pridajte zmes múky a jedlej sódy. Cesto spracujte pomocou robota a dopracujte ho na doske. Zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte v chladničke do druhého dňa.
      4. Rozvaľkané cesto vykrajujte do tvaru podľa vlastnej fantázie. Vykrojené tvary pečte na 160 °C, cca 10 minút. Hneď ako vyberiete perníčky z rúry, potrite ich rozšľahaným vajíčkom.