Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Perníčky

Čo si predstavíte, keď sa povedia Vianoce? My rozhodne vôňu perníčkov.
  • 1 ure
  • Čas prípravy30 minute
  • 20 porce
recipe image Perníčky

Prísady

Na cesto:
  • 100 g rastlinného tuku Hera
  • 200 g medu
  • 200 g práškového cukru
  • 4 vajcia
  • domáce perníkové keronie (nameľte: škoricu, citrónovú kôru, klinčeky, aníz, nové korenie)
  • trochu perníkového korenia (kupované mleté)
  • kakao (podľa toho, aké chcete mať perníčky tmavé)
  • 2 lyžičky jedlej sódy
  • 650 g hladkej múky
  • 1 vajce na potretie
Na polevu:
  • 1 bielok
  • 170 g práškového cukru
  • 2 lyžičky škrobu
  • 1 lyžica citrónvej šťavy

Nutritional facts

Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

Postup prípravy
  1. Med rozohrejte v kastróliku a nechajte trošku vychladnúť.
  2. Múku premiešajte s jedlou sódou.
  3. Heru, med, práškový cukor, vajcia, obe perníkové korenia a kakao zmiešajte a následne pridajte zmes múky a jedlej sódy. Cesto spracujte pomocou robota a dopracujte ho na doske. Zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte v chladničke do druhého dňa.
  4. Rozvaľkané cesto vykrajujte do tvaru podľa vlastnej fantázie. Vykrojené tvary pečte na 160 °C, cca 10 minút. Hneď ako vyberiete perníčky z rúry, potrite ich rozšľahaným vajíčkom.