Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Perníčky

  • Čas pečenia45 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Perníčky

Prísady

  • Na cesto:
  • 100 g rastlinného tuku Hera
  • 200 g medu
  • 200 g práškového cukru
  • 650 g hladkej múky
  • 4 vajcia
  • perníkové korenie (meliem si sama škoricu, citrónovú kôru, klinčeky, aníz a nové korenie)
  • trochu perníkového korenia (kupované mleté)
  • kakao (podľa toho, aké chcete mať perníčky tmavé)
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Med rozohrejte v kastróliku a nechajte trošku vychladnúť. Všetko premiešajte. Nakoniec pridajte 2 lyžičky jedlej sódy a zmiešajte so 650 g hladkej múky. Cesto v robote spracujte a potom dohneťte na doske. Cesto zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte v chladničke do druhého dňa.
  2. A potom už je to len a len na fantázii. Vykrojte tvary a pečte na 160 °C. Hneď ako perníčky vyberiete z rúry, potrite ich rozšľahaným vajíčkom.