Banánové lievance
Tieto sladučké banánové lievance ocenia aj tí, ktorým bezlepková strava nič nehovorí.
- Čas prípravy15 minute
- 2 porce
Prísady
Zoznam ingrediencií
- - 150 g mandľovej múky
- - 1/3 balenia kypriaceho prášku
- - 30 g Hery maslovej
- - 1 vajce
- - 100 ml cmaru
- - 1 zrelý banán
Príprava
Postup prípravy
- Preosejte múku a kypriaci prášok do veľkej misy. Pridajte roztopenú Heru maslovú, štipku soli, vajce, roztlačený banán a cmar. Všetko zmiešajte vareškou alebo mixérom, dokiaľ nebude cesto husté a bez hrudiek. Rozohrejte panvicu. Pomocou naberačky nalievajte na panvicu cesto a opekajte z oboch strán, dokiaľ lievance mierne nezhnednú.
- Takto pripravte všetky lievance (cesto by malo vyjsť na 7 – 8 kusov) a môžete podávať. Ozdobte čerstvým ovocím, medom alebo bielym jogurtom.