Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Valentínske vafle podľa Elly

Pokiaľ nechcete zhrešiť ani na Valentína, vyskúšajte zdravý vegánsky variant vaflí zo špaldovej múky.
  • 40 minute
  • Čas prípravy20 minute
  • 4 porce
recipe image Valentínske vafle podľa Elly

Prísady

Na cesto:
  • -    180 g Hery bez laktózy
  • -    100 g krupicového cukru
  • -    3 vajcia
  • -    250 g špaldovej celozrnnej múky
  • -    1 lyžička prášku do pečiva
  • -    180 – 200 ml mandľového mlieka

Nutritional facts

Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

Postup prípravy
  1. Mäkkú Heru bez laktózy vymiešajte s cukrom do peny. Pridajte vajcia a poriadne premiešajte.  Múku zmiešajte s práškom do pečiva a pridajte k Here bez laktózy s vajciami. Nalejte mlieko. Cesto mixujte asi tri minúty mixérom, aby bolo krásne nadýchané.
  2. Cesto plňte do vaflovača a pečte dozlatista.  Podávajte s tým, na čo máte práve najväčšiu chuť ako lekvár, čerstvé ovocie, smotana alebo môžete vafle pripraviť tiež na slano.