Dvojfarebné plnené orechy
- Čas pečenia1 ure
- 1 porce
Prísady
Na cesto:
-
- 125 g vychladnutej Hery Bez laktózy
-
- 200 g polohrubej múky
-
- 100 g práškového cukru
-
- 1 žĺtok
-
- 50 g jemne mletých vlašských orechov
-
- 1 lyžica kakaa
Na plnenie:
-
- 250 g opražených lieskových orieškov
-
- 4 lyžice medu
-
- 3 lyžice kokosového oleja
-
- 1 lyžica rastlinnej smotany
Príprava
Postup prípravy
-
Najprv si pripravte krém, ktorý dajte stuhnúť do chladničky. Lieskové oriešky rozmixujte vo výkonnom mixéri. Mixujte dlho, až vznikne krémová hmota. Pridajte med, kokosový olej a rastlinnú smotanu. Opäť premixujte. Hladký krém dajte odpočívať do chladničky.
-
Všetky suroviny na cesto, okrem kakaa, zmiešajte a vypracujte nelepivé cesto. To rozdeľte na polovice. Jednu polovicu odložte nabok, do krabičky. Druhú polovicu zafarbite kakaom a dajte tiež do krabičky. Obidve cestá nechajte minimálne dve hodiny, ale pokojne aj do druhého dňa, odpočívať v chladničke.
-
Z cesta odlupujte kúsky, z ktorých vyvaľkajte guľôčku, ktorú vtlačte do formy na orechy.
-
Pečte v rúre vyhriatej na 170 °C, cca 12 minút.
-
Po upečení vyklopte, nechajte vychladnúť a naplňte krémom. Môžete vytvárať jednofarebné alebo dvojfarebné. Je to na vás.