use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Orechové sušienky s cukrovou polevou

Tieto sušienky s orechmi a citrónovou polevou by na vašom vianočnom stole rozhodne nemali chýbať. A pokiaľ chcete, môžete Heru bez laktózy vymeniť za klasickú, je to len na vás.
  • 1 ure 10 minute
  • Čas prípravy1 ure
  • 40 porce
recipe image Orechové sušienky s cukrovou polevou

Prísady

Na cesto:
  • - 250 g Hery bez laktózy
  • - 200 g hladkej múky
  • - 150 g polohrubej múky
  • - 100 g trstinového cukru
  • - 120 g zmesi orechov (lieskové, vlašské, kešu, mandle)
  • - 1 vajce
Na polevu:
  • - 1 bielok
  • - 150 g práškového cukru
  • - 1 lyžička citrónovej šťavy
  • - na posypanie: nasekané orechy, čokoláda, strúhaný kokos

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Orechy pomeľte na jemno. Všetky suroviny na cesto zmiešajte. Vypracujte cesto, ktoré nebude lepiť. Podľa potreby môžete pridať trochu hladkej múky. Cesto nechajte do druhého dňa odležať v chladničke.
      2. Na druhý deň vyvaľkajte na mierne pomúčenej doske. Vykrajujte ľubovoľné tvary, ktoré pokladajte na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte v rúre vyhriatej na 170 °C, cca 12 minút, dokiaľ nezačnú tmavnúť.
      3. Sušienky nechajte úplne vychladnúť, ideálne do druhého dňa.
      4. Pripravte polevu. Bielok a cukor dajte do misy kuchynského robota so šľahacou metlou. Na vysoké otáčky vyšľahajte do tuhšieho bieleho snehu. Sušienky potierajte snehom a zdobte orieškami, kokosom alebo čokoládou.
      5. Nechajte úplne zaschnúť.