use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Figové lanýžky

Sušené ovocie k Vianociam patrí, tak prečo ich nezapracovať aj do pečiva? Figové lanýžky sú nepečené a medzi klasickým pečivom rozhodne vyniknú.
  • 1 ure 20 minute
  • Čas prípravy45 minute
  • 30 porce
recipe image Figové lanýžky

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • 150 g fíg
  • 50 g perníka na strúhanie
  • 100 g mletých vlašských orechov
  • 80 g práškového cukru
  • 20 g Hery
  • 3 lyžice rumu
  • 1/2 lyžičky škorice
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • práškový cukor na podsypanie
  • 200 g čokoládovej polevy

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Figy pomeľte na mäsovom mlynčeku.
      2. Pridajte nastrúhaný perník, jemne pomleté orechy, cukor, Heru, rum, škoricu, citrónovú šťavu a všetko spracujte na nelepivú hmotu. Lyžičkou z nej odkrajujte malé kúsky a vytvarujte z nich hrudky. Aby sa hmota pri tvarovaní nelepila, podsypávajte ju práškovým cukrom.
      3. Hrudky položte na tácňu posypanú práškovým cukrom a dajte do chladničky stuhnúť.
      4. Potom hľuzovky namočte do rozohriatej polevy. Poklaďte ich na tácňu vyloženú papierom na pečenie alebo alobalom.
      5. Posypte ich nasekanými orechmi a nechajte stuhnúť.