Figové lanýžky
Sušené ovocie k Vianociam patrí, tak prečo ich nezapracovať aj do pečiva? Figové lanýžky sú nepečené a medzi klasickým pečivom rozhodne vyniknú.
Čas prípravy45 minute
30 porce

Prísady
Zoznam ingrediencií
- 150 g fíg
- 50 g perníka na strúhanie
- 100 g mletých vlašských orechov
- 80 g práškového cukru
- 20 g Hery
- 3 lyžice rumu
- 1/2 lyžičky škorice
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- práškový cukor na podsypanie
- 200 g čokoládovej polevy
Príprava
Postup prípravy
- Figy pomeľte na mäsovom mlynčeku.
- Pridajte nastrúhaný perník, jemne pomleté orechy, cukor, Heru, rum, škoricu, citrónovú šťavu a všetko spracujte na nelepivú hmotu. Lyžičkou z nej odkrajujte malé kúsky a vytvarujte z nich hrudky. Aby sa hmota pri tvarovaní nelepila, podsypávajte ju práškovým cukrom.
- Hrudky položte na tácňu posypanú práškovým cukrom a dajte do chladničky stuhnúť.
- Potom hľuzovky namočte do rozohriatej polevy. Poklaďte ich na tácňu vyloženú papierom na pečenie alebo alobalom.
- Posypte ich nasekanými orechmi a nechajte stuhnúť.
