Kokosová roláda pre maškrtných
Delikátna pochúťka, ktorá sa nepečie? S kokosovou roládou vytvoríte parádu nielen na sviatočnom stole. Úžasne vyzerá a ešte lepšie chutí. S našim receptom ju navyše zvládnete za chvíľku.
- Čas prípravy30 minute
- 10 porce
Prísady
Na cesto:
- - 300 g svetlých sušienok
- - 4 lyžice práškového cukru
- - 3 lyžice kakaa
- - 3 lyžice rumu
- - trochu mlieka
Na náplň:
- - 50 g Hery maslovej
- - 100 g mascarpone
- - 1 balíček vanilkového cukru
- - 50 g medu
- - 130 g strúhaného kokosu
Príprava
Postup prípravy
- Najprv si pripravte cesto. Sušienky rozmixujte a zmiešajte s cukrom, kakaom a rumom a pridajte toľko mlieka, aby vám vzniklo tuhšie hladké cesto.
- Na krém vyšľahajte Heru maslovú s vanilkovým cukrom. Do zmesi pridajte mascarpone, med a kokos. Zmes vyšľahajte.
- Keď budete mať pripravené cesto aj krém, môžete sa pustiť do posledného kroku. Cesto vyvaľkajte do obdĺžnikového tvaru. Náplň naneste na cesto, rovnomerne rozostrite a roládu zaviňte pomocou mikroténovej fólie. Hotovú roládu dajte pred podávaním vychladiť do chladničky.