use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kokosová roláda pre maškrtných

Delikátna pochúťka, ktorá sa nepečie? S kokosovou roládou vytvoríte parádu nielen na sviatočnom stole. Úžasne vyzerá a ešte lepšie chutí. S našim receptom ju navyše zvládnete za chvíľku.
  • 1 ure 5 minute
  • Čas prípravy30 minute
  • 10 porce
recipe image Kokosová roláda

Prísady

Na cesto:
  • - 300 g svetlých sušienok
  • - 4 lyžice práškového cukru
  • - 3 lyžice kakaa
  • - 3 lyžice rumu
  • - trochu mlieka
Na náplň:
  • - 50 g Hery maslovej
  • - 100 g mascarpone
  • - 1 balíček vanilkového cukru
  • - 50 g medu
  • - 130 g strúhaného kokosu

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Najprv si pripravte cesto. Sušienky rozmixujte a zmiešajte s cukrom, kakaom a rumom a pridajte toľko mlieka, aby vám vzniklo tuhšie hladké cesto.
      2. Na krém vyšľahajte Heru maslovú s vanilkovým cukrom. Do zmesi pridajte mascarpone, med a kokos. Zmes vyšľahajte.
      3. Keď budete mať pripravené cesto aj krém, môžete sa pustiť do posledného kroku. Cesto vyvaľkajte do obdĺžnikového tvaru. Náplň naneste na cesto, rovnomerne rozostrite a roládu zaviňte pomocou mikroténovej fólie. Hotovú roládu dajte pred podávaním vychladiť do chladničky.