Kringel
Kringel vyzerá náročne, ale veríme, že ho zvládne aj popleta. Je chrumkavý, voňavý a vynikajúci - inak by sme vám recept predsa nedávali :)
Čas prípravy40 minute
1 porce

Prísady
Na cesto:
- - 250 ml mlieka
- - 1 kocka droždia
- - 1 lyžica krupicového cukru
- - 600 g hladkej múky
- - 80 g Hery maslovej
- - 2 žĺtky
- - 1 lyžica vanilkového cukru
- - 1 lyžička soli
Na škoricovú náplň:
- - 120 g mäkkej Hery maslovej
- - 3 lyžičky škorice
- - 200 g krupicového cukru
Príprava
Postup prípravy
- Do vlažného mlieka rozdrobte droždie, pridajte lyžicu cukru a lyžicu múky. Kvások nechajte 5 – 10 minút na teplom mieste. Do múky vlejte vykysnutý kvások a pridajte zvyšné suroviny na cesto. Cesto dajte kysnúť na teplé miesto. Keď zdvojnásobí svoj objem, rozdeľte ho na 2 polovice a každý diel rozvaľkajte na čo najtenšie pláty.
- Obidve cestá potrite pripravenou škoricovou náplňou a zabaľte ako roládu. Pripravenú roládu po dĺžke rozrežte a jednotlivé pruhy spleťte do seba a vytvorte veniec. Veniec dajte na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte ho ešte 20 minút kysnúť.
- Vo vyhriatej rúre na 180 °C, pečte cca 15 minút. Potom teplotu znížte na 150 °C a dopekajte ešte cca 30 minút. Hotový Kringel by mal byť krásne chrumkavý.
