use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kringel

Kringel vyzerá náročne, ale veríme, že ho zvládne aj popleta. Je chrumkavý, voňavý a vynikajúci - inak by sme vám recept predsa nedávali :)
  • 2 ure 25 minute
  • Čas prípravy40 minute
  • 1 porce
recipe image Kringel

Prísady

Na cesto:
  • - 250 ml mlieka
  • - 1 kocka droždia
  • - 1 lyžica krupicového cukru
  • - 600 g hladkej múky
  • - 80 g Hery maslovej
  • - 2 žĺtky
  • - 1 lyžica vanilkového cukru
  • - 1 lyžička soli
Na škoricovú náplň:
  • - 120 g mäkkej Hery maslovej
  • - 3 lyžičky škorice
  • - 200 g krupicového cukru

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Do vlažného mlieka rozdrobte droždie, pridajte lyžicu cukru a lyžicu múky. Kvások nechajte 5 – 10 minút na teplom mieste.  Do múky vlejte vykysnutý kvások a pridajte zvyšné suroviny na cesto. Cesto dajte kysnúť na teplé miesto. Keď zdvojnásobí svoj objem, rozdeľte ho na 2 polovice a každý diel rozvaľkajte na čo najtenšie pláty.
      2. Obidve cestá potrite pripravenou škoricovou náplňou a zabaľte ako roládu. Pripravenú roládu po dĺžke rozrežte a jednotlivé pruhy spleťte do seba a vytvorte veniec.  Veniec dajte na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte ho ešte 20 minút kysnúť.
      3. Vo vyhriatej rúre na 180 °C, pečte cca 15 minút. Potom teplotu znížte na 150 °C a dopekajte ešte cca 30 minút. Hotový Kringel by mal byť krásne chrumkavý.