use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Marcipánový chlebíček s brusnicami

Nie je chlebíček ako chlebíček. Ale aj tento sa hodí na akúkoľvek oslavu, pretože je sakramentsky dobrý.
  • 1 ure 55 minute
  • Čas prípravy25 minute
  • 16 porce
recipe image Marcipánový chlebíček s brusnicami

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • 200 g mäkkej Hery
  • 100 g mäkkého marcipánu
  • 150 g jemného cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 2 čajové lyžičky kôry z chemicky neošetreného pomaranča
  • 4 vajcia
  • štipka soli
  • 125 g múky
  • 125 g kukuričného škrobu
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 200 g sušených brusníc
  • 1 čajová lyžička múky
  • práškový cukor na posypanie
Sirup
  • šťava z 1 pomaranča
  • 2 PL cukru
  • 2 PL rumu

      Príprava

      Postup prípravy
      1. V mise rozmiešame margarín do peny. Nakrájajte marcipán a malé kúsky a pridávajte ho postupne do misy spolu s cukrom, vanilínovým cukrom, pomarančovou kôrou, vajíčkami a soľou. Rozmiešajte do peny zhruba 7 minút.
      2. Zmiešajte múku s kukuričným škrobom a práškom do pečiva a vmiešajte do cesta. Potom zmiešajte jednu čajovú lyžičku múky s brusnicami a vmiešajte ich do cesta.
      3. Cesto nalejte do vymastenej formy na chlebíček veľkosti asi 29 cm.
      4. Pečte zhruba 90 minút v predhriatej rúre na 175°C. Koláč zakryte, aby príliš nestmavol.
      5. Nechajte na miernom ohni 4 minúty povariť pomarančovú šťavu s cukrom. Pridajte rum. Horúci koláč potrite sirupom. Nechajte ho vychladnúť a zabaľte ho do alobalu. Nechajte aspoň 1 deň odpočinúť.
      6. Posypte chlebíček práškovým cukrom.