Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tekvicovo-zázvorový chlebíček

Tento voňavý chlebíček je vynikajúci len tak k čaju, ale podávať ho môžete aj namastený obľúbenou marmeládou.
  • 1 ure 30 minute
  • Čas prípravy15 minute
  • 10 porce
recipe image Tekvicovo-zázvorový chlebíček

Prísady

Na cesto:
  • 175 g roztopenej Hery maslové
  • 140 g medu
  • 1 vajce
  • 250 g surovej tekvice (nastrúhanej)
  • 100 g mletého trstinového cukru
  • 350 g polohrubej múky
  • 1 lyžica sušeného zázvoru
  • 2 lyžice trstinového cukru

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Predhrejte si rúru na 180 °C. Zmiešajte Heru maslovú, med, vajce a nastrúhanú tekvicu. Až budete mať zmes dostatočne premiešanú pridajte múku, cukor a zázvor. Celú zmes opäť poriadne premiešajte.
      2. Formu na chlieb si vymastite a vyložte papierom na pečenie. Cesto nalejte do formy a povrch posypte trstinovým cukrom.
      3. Pečte 50 – 60 minút do zlato-hnedej farby. Po vytiahnutí nechajte vo forme chladnúť päť minút, potom vyberte a nechajte vychladnúť na drôtenej podložke.