Tekvicovo-zázvorový chlebíček
Tento voňavý chlebíček je vynikajúci len tak k čaju, ale podávať ho môžete aj namastený obľúbenou marmeládou.
- Čas prípravy15 minute
- 10 porce
Prísady
Na cesto:
- 175 g roztopenej Hery maslové
- 140 g medu
- 1 vajce
- 250 g surovej tekvice (nastrúhanej)
- 100 g mletého trstinového cukru
- 350 g polohrubej múky
- 1 lyžica sušeného zázvoru
- 2 lyžice trstinového cukru
Príprava
Postup prípravy
- Predhrejte si rúru na 180 °C. Zmiešajte Heru maslovú, med, vajce a nastrúhanú tekvicu. Až budete mať zmes dostatočne premiešanú pridajte múku, cukor a zázvor. Celú zmes opäť poriadne premiešajte.
- Formu na chlieb si vymastite a vyložte papierom na pečenie. Cesto nalejte do formy a povrch posypte trstinovým cukrom.
- Pečte 50 – 60 minút do zlato-hnedej farby. Po vytiahnutí nechajte vo forme chladnúť päť minút, potom vyberte a nechajte vychladnúť na drôtenej podložke.