Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Medvedie labky

  • Čas pečenia1 ure 0 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Medvedie labky

Prísady

  • 150 g hladkej múky
  • 20 g kakaa
  • 100 g práškového cukru
  • 1 sáčok vanilínového cukru
  • 50 g vlašských orechov
  • 1 vajce
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 150 g Hery
  • Hera na vymastenie formičiek
  • 100 g čokoládovej polevy
  • 50 g lúpaných mandlí
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Na dosku presejeme múku a kakao. Pridáme obidva druhy cukru, jemne nastrúhané orechy, vajíčko, škoricu a zmäknutú Heru. Vypracujeme hladké cesto a na 30 minút ho dáme oddýchnuť do chladu.
  2. Z preloženého cesta vymodelujeme guličky veľkosti vlašského orecha a vtlačíme ich do vymastených formičiek na labky.
  3. Rozložíme ich na plech a vložíme do predhriatej rúry. Pri 180° C pečieme labky asi 15 minút.
  4. Hotové ich vyklopíme na kovovú mriežku a necháme vychladnúť. Čokoládovú polevu zohrejeme a namočíme do nej špičky labiek. Zvyšnú polevu dáme do cukrárskeho sáčku a labky ňou ozdobíme.
  5. Mandle nasekáme na hranolky a prilepíme ich na labky ako pazúriky.