Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Medvedie labky

Jednoduché pečivo, ktoré vyzerá kúzelne. Medvedie labky sú českou klasikou od pradávna.
  • 1 ure 30 minute
  • Čas prípravy40 minute
  • 40 porce
recipe image Medvedie labky

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • 150 g hladkej múky
  • 20 g kakaa
  • 100 g práškového cukru
  • 1 sáčok vanilínového cukru
  • 50 g vlašských orechov
  • 1 vajce
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 150 g Hery
  • Hera na vymastenie formičiek
  • 100 g čokoládovej polevy
  • 50 g lúpaných mandlí

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Na dosku preosejeme múku a kakao. Pridáme obidva druhy cukru, jemne nastrúhané orechy, vajíčko, škoricu a zmäknutú Heru. Vypracujeme hladké cesto a na 30 minút ho dáme oddýchnuť do chladu.
      2. Z preloženého cesta vymodelujeme guličky veľkosti vlašského orecha a vtlačíme ich do vymastených formičiek na labky.
      3. Rozložíme ich na plech a vložíme do predhriatej rúry. Pri 180° C pečieme labky asi 15 minút.
      4. Hotové ich vyklopíme na kovovú mriežku a necháme vychladnúť. Čokoládovú polevu zohrejeme a namočíme do nej špičky labiek. Zvyšnú polevu dáme do cukrárskeho sáčku a labky ňou ozdobíme.
      5. Mandle nasekáme na hranolky a prilepíme ich na labky ako pazúriky.