use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Medvedie labky

Jednoduché pečivo, ktoré vyzerá kúzelne. Medvedie labky sú českou klasikou od pradávna.
  • 1 ure 30 minute
  • Čas prípravy40 minute
  • 40 porce
recipe image Medvedie labky

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • 150 g hladkej múky
  • 20 g kakaa
  • 100 g práškového cukru
  • 1 sáčok vanilínového cukru
  • 50 g vlašských orechov
  • 1 vajce
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 150 g Hery
  • Hera na vymastenie formičiek
  • 100 g čokoládovej polevy
  • 50 g lúpaných mandlí

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Na dosku preosejeme múku a kakao. Pridáme obidva druhy cukru, jemne nastrúhané orechy, vajíčko, škoricu a zmäknutú Heru. Vypracujeme hladké cesto a na 30 minút ho dáme oddýchnuť do chladu.
      2. Z preloženého cesta vymodelujeme guličky veľkosti vlašského orecha a vtlačíme ich do vymastených formičiek na labky.
      3. Rozložíme ich na plech a vložíme do predhriatej rúry. Pri 180° C pečieme labky asi 15 minút.
      4. Hotové ich vyklopíme na kovovú mriežku a necháme vychladnúť. Čokoládovú polevu zohrejeme a namočíme do nej špičky labiek. Zvyšnú polevu dáme do cukrárskeho sáčku a labky ňou ozdobíme.
      5. Mandle nasekáme na hranolky a prilepíme ich na labky ako pazúriky.