use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Mrkvový zajačik

Tento zajačik váš veľkonočný stôl zrejme neozdobí. Vďaka mrkve je totiž tak vláčny a lahodný, že zmizne záhadnou rýchlosťou.
  • 1 ure 25 minute
  • Čas prípravy40 minute
  • 1 porce
recipe image Mrkvový zajačik

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • 100 g mrkvy
  • 1 malý chemicky neošetrený citrón
  • 125 g nelúpaných mandlí
  • 3 vajcia
  • 125 g krupicového cukru
  • 100 g Hery
  • 200 g polohrubej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 50 g tekvicových semienok
  • štipka soli
  • Hera a hrubá múka na vymastenie a vysypanie formy
  • práškový cukor na posypanie

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Mrkvu očistíme a nastrúhame najemno. Citrón umyjeme horúcou vodou a osušíme. Potom z neho ostrúhame kôru a vytlačíme šťavu. Mandle nastrúhame najemno. Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky rozmiešame s polovicou cukru a zmäknutou Herou do peny. Pridáme lyžičku citrónovej kôry, tekvicové semienka, nastrúhané mandle a mrkvu. Bielky vyšľaháme so zvyšným cukrom a citrónovou šťavou na tuhý sneh. Múku preosejeme a zmiešame s práškom do pečiva a štipkou soli. Do žĺtkovej peny vmiešame bielkový sneh a múku. Vypracujeme cesto.
      2. Formu na zajačika vymastíme tukom a vysypeme múkou. Rozotrieme do nej cesto a pečieme v rúre predhriatej na 180 °C asi 25 minút, potom teplotu znížime a dopekáme pri 150 °C ďalších 20 minút.
      3. Po upečení necháme zajačika vo forme krátko vychladnúť a potom ho opatrne vyklopíme.
      4. Oči urobíme z tekvicových semienok a zajačika pocukrujeme.