use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Bochníčky plnené karamelovým krémom

Odpaľované cesto je pre mnohých zbytočný strašiak. Pusťte sa do toho a uvidíte, že výsledok prevoňaný karamelom rozhodne stojí za to!
  • 2 ure
  • Čas prípravy1 ure
  • 12 porce
recipe image Bochníčky plnené karamelovým krémom

Prísady

Na cesto:
  • 12 dkg rastlinného tuku Hera
  • 1,2 dl vody
  • 1 štipka cukru
  • 1 štipka soli
  • 12 dkg hladkej múky
  • 3 – 4 vajcia
Krém:
  • 1/2 balenia vanilkového pudingu
  • 2 dl mlieka
  • 3 dl smotany
Na dekoráciu:
  • 25 dkg cukru
  • 5 dkg plátkov mandlí

      Príprava

      Postup prípravy
      1. V kastróliku zmiešajte vodu, Heru, soľ a cukor a priveďte zmes do varu. Keď začne vrieť, pridajte múku, aby zmes zhustla, a stále miešajte. Nechajte vychladnúť.
      2. Vyšľahané vajcia primiešajte postupne k cestu.
      3. Zmesou naplňte cukrárske vrecko a vytláčajte na plech malé bochníčky (ako pri venčekoch). Pečte rúre v predhriatej na 200 °C asi 12 – 18 minút do zlatista.
      4. V hrnci nechajte skaramelizovať cukor. Bochníčky namáčajte v karameli a obaľte v mandliach.
      5. Zvyšný karamel rozpusťte v 1 – 2 dl vody. Zmiešajte 1/2 balenia pudingu, 2 lyžice cukru a 2 dl mlieka, čím zahustíte karamel. Vyšľahajte 3 dl smotany dotuha a potom primiešajte do krému.
      6. Bochníčky rozkrojte a naplňte krémom.