Bochníčky plnené karamelovým krémom
Odpaľované cesto je pre mnohých zbytočný strašiak. Pusťte sa do toho a uvidíte, že výsledok prevoňaný karamelom rozhodne stojí za to!
- Čas prípravy1 ure
- 12 porce
Prísady
Na cesto:
- 12 dkg rastlinného tuku Hera
- 1,2 dl vody
- 1 štipka cukru
- 1 štipka soli
- 12 dkg hladkej múky
- 3 – 4 vajcia
Krém:
- 1/2 balenia vanilkového pudingu
- 2 dl mlieka
- 3 dl smotany
Na dekoráciu:
- 25 dkg cukru
- 5 dkg plátkov mandlí
Príprava
Postup prípravy
- V kastróliku zmiešajte vodu, Heru, soľ a cukor a priveďte zmes do varu. Keď začne vrieť, pridajte múku, aby zmes zhustla, a stále miešajte. Nechajte vychladnúť.
- Vyšľahané vajcia primiešajte postupne k cestu.
- Zmesou naplňte cukrárske vrecko a vytláčajte na plech malé bochníčky (ako pri venčekoch). Pečte rúre v predhriatej na 200 °C asi 12 – 18 minút do zlatista.
- V hrnci nechajte skaramelizovať cukor. Bochníčky namáčajte v karameli a obaľte v mandliach.
- Zvyšný karamel rozpusťte v 1 – 2 dl vody. Zmiešajte 1/2 balenia pudingu, 2 lyžice cukru a 2 dl mlieka, čím zahustíte karamel. Vyšľahajte 3 dl smotany dotuha a potom primiešajte do krému.
- Bochníčky rozkrojte a naplňte krémom.