use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Orechové rezy

Tento rez sa volá orechový, ale vo výsledku si ho môžete urobiť, aký len chcete. Hodí sa do neho najrôznejšie sušené ovocie, semienka alebo čokoľvek, čo vám napadne.
  • 3 ure 10 minute
  • Čas prípravy40 minute
  • 16 porce
recipe image Orechové rezy

Prísady

Na cesto:
  • 250 g hladkej múky
  • 125 g Hery maslovej
  • 40 g práškového cukru
  • lyžička vanilkového cukru
  • 4 vajcia
  • 2 poháry hrozienok, sušených plátkov pomaranča, lúpaných mandlí, kandizovaného ovocia a ďalších pochúťok
  • lyžica kukuričných lupienkov (môže byť aj viac, podľa chuti)
  • lyžica medu
  • štipka kardamómu

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Predhrejte si rúru na 170 °C, plech vyložte papierom na pečenie.
      2. Na pracovnej ploche zmiešajte Heru maslovú, múku, práškový a vanilkový cukor a jedno vajce. Spracované cesto zabaľte do fólie a dajte odpočinúť do chladničky na dve hodiny.
      3. Namočte hrozienka, sušené plátky pomaranča a ďalšie pochutiny, aby zmäkli. Až uschnú, nakrájajte ich na drobnejšie kúsky. Mixérom našľahajte zvyšné tri vajcia. Pridajte med, kardamóm, kukuričné lupienky a nakrájané pochutiny. Všetko dobre premiešajte.
      4. Z cesta vyvaľkajte tenký plát a vyložte ním štvorcový plech. Vidličkou cesto na niekoľkých miestach prepichajte. Pripravenú hmotu rovnomerne rozprestrite na cesto a pečte na 170 °C, cca 25 – 30 minút.