Orechové rezy
Tento rez sa volá orechový, ale vo výsledku si ho môžete urobiť, aký len chcete. Hodí sa do neho najrôznejšie sušené ovocie, semienka alebo čokoľvek, čo vám napadne.
Čas prípravy40 minute
16 porce

Prísady
Na cesto:
- 250 g hladkej múky
- 125 g Hery maslovej
- 40 g práškového cukru
- lyžička vanilkového cukru
- 4 vajcia
- 2 poháry hrozienok, sušených plátkov pomaranča, lúpaných mandlí, kandizovaného ovocia a ďalších pochúťok
- lyžica kukuričných lupienkov (môže byť aj viac, podľa chuti)
- lyžica medu
- štipka kardamómu
Príprava
Postup prípravy
- Predhrejte si rúru na 170 °C, plech vyložte papierom na pečenie.
- Na pracovnej ploche zmiešajte Heru maslovú, múku, práškový a vanilkový cukor a jedno vajce. Spracované cesto zabaľte do fólie a dajte odpočinúť do chladničky na dve hodiny.
- Namočte hrozienka, sušené plátky pomaranča a ďalšie pochutiny, aby zmäkli. Až uschnú, nakrájajte ich na drobnejšie kúsky. Mixérom našľahajte zvyšné tri vajcia. Pridajte med, kardamóm, kukuričné lupienky a nakrájané pochutiny. Všetko dobre premiešajte.
- Z cesta vyvaľkajte tenký plát a vyložte ním štvorcový plech. Vidličkou cesto na niekoľkých miestach prepichajte. Pripravenú hmotu rovnomerne rozprestrite na cesto a pečte na 170 °C, cca 25 – 30 minút.
