use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ovocné muffiny

Vláčne cesto, biela čokoláda a sladké čerešne. Že sa vám zbiehajú sliny? Potom sa pustite do prípravy ovocných muffinov, ktoré si môžete vychutnať ako sladkú bodku po obede alebo ich pribaliť na celodenný výlet.


 
  • 50 minute
  • Čas prípravy20 minute
  • 12 porce
recipe image Ovocné muffiny

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • 85 g Hery maslovej
  • 160 g hladkej múky
  • 90 g jemných ovsených vločiek
  • 100 g bielej čokolády
  • 85 g čerešní
  • 85 g trstinového cukru
  • 285 ml kyslej smotany
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • ½ lyžičky jedlej sódy
  • 2 vajcia

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Než sa pustíte do pečenia, predhrejte si rúru na 180 °C a formu na muffiny si vyložte papierovými košíčkami.
      2. Ovsené vločky, múku, prášok do pečiva, sódu a nasekanú čokoládu premiešajte v mise. V inej mise prešľahajte vajcia so smotanou, cukrom a rozpustenou Herou maslovou.  Obe zmesi zľahka premiešajte dohromady a nakoniec pridajte čerešne.
      3. Muffiny pečte na 180 °C asi 30 minút, dokiaľ nebudú mať zlatistú farbu.
      Náš tip: Ak muffiny nechcete prepravovať, môžete ich ešte poliať rozpustenou čokoládou a posypať zdobením.