use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Čučoriedkové cupcakes s jogurtom

Cupcakes s lahodným jogurtovým krémom a netradičným vzhľadom, ktorý im dodávajú rozmixované čučoriedky priamo v ceste.
  • 1 ure
  • Čas prípravy40 minute
  • 12 porce
recipe image Čučoriedkové cupcakes s jogurtom

Prísady

Cesto:
  • 113 g Hera maslová príchuť
  • 130 g krupicového cukru
  • 3 vajcia
  • 60 ml mlieka
  • 195 g hladkej múky
  • štipka soli
  • 1,5 lyžičky prášku do pečiva
  • citrónová kôra z jedného citróna
  • 100 g čučoriedok ideálne mrazených kvôli farbe
Krém jogurtový:
  • 350 g krupicového cukru
  • 125 ml vody
  • 3 bielka
  • 400 g plnotučného jogurtu
Na ozdobu:
  • lesné ovocie
  • opražené plátky mandlí

      Príprava

      Postup
      1. Predhrejeme si rúru na 175 °C. Rastlinný tuk Hera maslová vyšľaháme spolu s cukrom do hladkej, nadýchanej peny. Pridáme postupne vajcia a všetko dôkladne vyšľaháme. Vedľa v miske si zmiešame múku, prášok do pečiva a soľ. Celú zmes preosejeme cez sitko a postupne ju zapracujeme spolu s mliekom a citrónovou kôrou do vyšľahanej zmesi. Ingrediencie pridávame striedavo, mixujeme na nižšiu rýchlosť a po menších častiach. Vždy začíname a končíme suchou zmesou.
      2. Čučoriedky rozmixujeme a jemne vmiešame do hotového cesta. Hladké cesto rovnomerne rozdelíme do muffinového plechu, vyloženého papierovými košíčkami. Pečieme 17-20 minút.
      Krém:
      1. Odmeriame si 250 g cukru a pripravíme si rozvar. V kastróliku prevaríme cukor s vodou. Varíme tak dlho, pokiaľ nám nezačne cez očko „bublinkovať“ (očko si vytvoríme z drôtiku a fúkame ako do bublifuku, keď sa tvoria bubliny, je rozvar hotový). Medzitým si vyšľaháme bielka so zvyšným cukrom do tuhého snehu. Potom znížime rýchlosť mixéru a ešte horúci rozvar pomaly zašľahávame do snehu. Dôkladne vyšľaháme a necháme hmotu vychladnúť. Nakoniec do vychladnutej hmoty ľahko vmiešame jogurt.
      2. Vychladnutý jogurtový krém nanášame pomocou lyžice na upečené cupcakes. Vršok dozdobíme lesnými plodmi, plátkami opražených mandlí. Nakoniec zľahka posypeme práškovým cukrom.