use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Škoricové srdiečka

Láska prechádza cez žalúdok. Zobudiť sa na vôňu týchto srdiečok je sen každého, a to nielen na Valentína.
  • 1 ure 30 minute
  • Čas prípravy40 minute
  • 20 porce
recipe image Škoricové srdiečka

Prísady

Na cesto:
  • 250 ml plnotučného mlieka
  • 100 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
  • 1 vajce
  • 500 g hladkej múky
  • ½ ČL kardamómu
  • 50 g trstinového cukru
  • štipka soli
  • 20 g droždia (½ kocky)
Na náplň:
  • 60 g trstinového cukru
  • 60 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
  • 2 ČL škorice

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Pripravte si kvások. Mlieko ohrejte tak, aby bolo vlažné. Pridajte doň lyžicu cukru, premiešajte a rozdrobte doň droždie. Nechajte pár minút na teplom mieste. Keď sa na povrchu urobia bubliny, kvások je pripravený. Do múky primiešajte cukor, kardamóm a štipku soli. Prilejte rozpustenú Heru a vyklepnite vajce. Pridajte kvások a vypracujte mäkké cesto. Cesto nechajte v mise kysnúť prikryté utierkou alebo potravinárskou fóliou. Bude to trvať asi hodinu. Cesto za ten čas zdvojnásobí svoj objem.
      2. Medzitým si pripravte škoricovú náplň. Heru rozpusťte, vmiešajte do nej cukor a škoricu. Vykysnuté cesto rozdeľte na dva diely. Spracujte ich po jednom. Rozvaľkajte polovicu cesta do tvaru obdĺžnika, ktorý má dlhšiu stranu dlhú 25 cm. Potrite polovicou škoricovej náplne. Z cesta krájajte pruhy široké 2 cm a dlhé 25 cm. Každý pruh začnite z oboch strán rolovať. Položte na plech vyložený papierom na pečenie a vytvarujte špičku, aby malo cesto podobu srdiečka.
      3. Z dávky cesta sú zhruba dva plechy srdiečok, celkovo asi 20 kúskov. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C cca 15 – 20 minút dozlatista.