Škoricové srdiečka
Láska prechádza cez žalúdok. Zobudiť sa na vôňu týchto srdiečok je sen každého, a to nielen na Valentína.
- Čas prípravy40 minute
- 20 porce
Prísady
Na cesto:
- 250 ml plnotučného mlieka
- 100 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
- 1 vajce
- 500 g hladkej múky
- ½ ČL kardamómu
- 50 g trstinového cukru
- štipka soli
- 20 g droždia (½ kocky)
Na náplň:
- 60 g trstinového cukru
- 60 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
- 2 ČL škorice
Príprava
Postup prípravy
- Pripravte si kvások. Mlieko ohrejte tak, aby bolo vlažné. Pridajte doň lyžicu cukru, premiešajte a rozdrobte doň droždie. Nechajte pár minút na teplom mieste. Keď sa na povrchu urobia bubliny, kvások je pripravený. Do múky primiešajte cukor, kardamóm a štipku soli. Prilejte rozpustenú Heru a vyklepnite vajce. Pridajte kvások a vypracujte mäkké cesto. Cesto nechajte v mise kysnúť prikryté utierkou alebo potravinárskou fóliou. Bude to trvať asi hodinu. Cesto za ten čas zdvojnásobí svoj objem.
- Medzitým si pripravte škoricovú náplň. Heru rozpusťte, vmiešajte do nej cukor a škoricu. Vykysnuté cesto rozdeľte na dva diely. Spracujte ich po jednom. Rozvaľkajte polovicu cesta do tvaru obdĺžnika, ktorý má dlhšiu stranu dlhú 25 cm. Potrite polovicou škoricovej náplne. Z cesta krájajte pruhy široké 2 cm a dlhé 25 cm. Každý pruh začnite z oboch strán rolovať. Položte na plech vyložený papierom na pečenie a vytvarujte špičku, aby malo cesto podobu srdiečka.
- Z dávky cesta sú zhruba dva plechy srdiečok, celkovo asi 20 kúskov. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C cca 15 – 20 minút dozlatista.