use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Špenátové lievance

Špenátové lievance: Zdravá desiata pre celú rodinu

Či už zháňate inšpiráciu na slané raňajky, večeru, alebo napríklad rýchlu desiatu, špenátové lievance si rozhodne poznamenajte. Sú zdravé, rýchlo hotové a naozaj veľmi dobré. Navyše môžete obmieňať ich zloženie a pridávať do nich svoje obľúbené suroviny. Kulinárskej fantázii sa medze nekladú!
  • 40 minute
  • Čas prípravy25 minute
  • 4 porce
recipe image Špenátové lievance

Prísady

CESTO
  • 50 g Hery maslovej (rozpustenej)
  • 150 g pohánkovej múky
  • 150 g špaldovej múky
  • 80 g čerstvého špenátu
  • 200 ml mlieka
  • 2 až 3 jablká bez šupky a jadrovníka
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • 4 lyžice medu
  • kôra z jedného bio citróna
  • 1 lyžica vašich obľúbených semienok (chia, ľanové, sezamové)
  • 2 vajcia
  • 1 lyžička mletej vanilky
  • 1 lyžička mletej škorice
  • štipka soli
NA SERVÍROVANIE
  • med
  • čerstvé ovocie
  • biely jogurt

      Príprava

      Postup prípravy
      1. V mise zmiešajte múky, prášok do pečiva a zmes preosejte. V mixéri si pripravte zmes mlieka, Hery maslovej, žĺtkov, špenátu, jemne nastrúhanej citrónovej kôry, vanilky, škorice, semienok a javorového sirupu. Všetko rozmixujte najemno.
      2. Jablká nastrúhajte na hrubom strúhadle a vyžmýkajte z nich čo najviac šťavy. Bielky vyšľahajte so štipkou soli na pevný sneh. V mise krátko premiešajte tekutú a múčnu zmes. Do vzniknutého cesta vmiešajte nastrúhané jablká a na záver sneh z bielkov. Rozohrejte panvicu na stredne silný výkon a lievančeky smažte z oboch strán dozlatista.
      3. Špenátové lievance môžete podávať buď teplé, alebo ich vziať so sebou na výlet a zjesť ich studené. Je to len na vás.