use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Quiche s brokolicou

Tento quiche plný zeleniny si zamilujú nielen vegetariáni. A vôbec mu neublíži, keď k brokolici, cukete a paprikám pridáte aj zeleninové zbytky, čo doma nájdete.
  • 1 ure
  • Čas prípravy30 minute
  • 8 porce
recipe image Quiche s brokolicou

Prísady

Cesto:
  • 18 dkg hladkej múky
  • 10 dkg Hery
  • 1 vajce
  • 1 kávová lyžička soli
  • 1- 2 polievkové lyžice vody
  • hladká múka na podsypanie cesta a Hera na vymastenie formy
Náplň:
  • 2 mrkvy
  • 2 - 3 cibule
  • 20 - 25 dkg brokolice
  • 1 mladá cuketa
  • 1 červenomäsá kalifornská paprika (prípadne kápia)
  • soľ
  • 1 dl smotany na varenie
  • 20 dkg prírodného smotanového syra
  • 2 vajcia
  • 1 čajová lyžička mletého korenia
  • muškátový orech na špičku noža
  • 2 topinky

      Príprava

      Postup prípravy
      1. V múke rozdrobíme studený margarín. Potom pridáme vajíčko, vodu a soľ a vypracujeme cesto. Zabalíme do fólie a približne hodinu necháme v chladničke odležať.
      2. Zeleninu do náplne očistíme, brokolicu (môže byť aj mrazená) rozoberieme na malé ružičky, zvyšok nakrájame na stredne veľké kocky (1-1,5 cm). Mierne osolenú vodu privedieme do varu a dáme do nej mrkvu. Po 2 - 3 minútach pridáme cibuľu a brokolicu, po ďalších 2 - 3 minútach pridáme aj cuketu a papriku (prípadne kápiu). 2 - 3 minúty povaríme, potom scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.
      3. Na ľahko pomúčenej doske vyvaľkáme cesto do guľatého tvaru, potom ním vyložíme Herou vymastenú tortovú formu s nízkym okrajom.
      4. Smotanu na varenie, smotanový syr a vajíčko vyšľaháme, mierne osolíme, okoreníme, okoreníme troškou muškátového orechu. Topinky nakrájame na stredne veľké kocky, zmiešame so zeleninou a rovnomerne rozložíme na cesto. Prilejeme zmes so smotanovým syrom.
      5. V predhriatej rúre pečieme na strednom stupni pri 180° C (v teplovzdušnej rúre 165° C) asi 30 minút. Podávame ako predjedlo, môžeme podávať aj ako ľahké hlavné jedlo. Tip: K zelenine môžeme primiešať odkvapkané olivy alebo kapary.