Vianočný jogurtový mesiac s kokosom a perníčkami
Krásna ozdoba na vianočnom stole. Mesiac je vďaka jogurtu krásne vláčny, takže hrozí, že parádu nebude robiť veľmi dlho...
Čas prípravy20 minute
12 porce

Prísady
Zoznam ingrediencií
- 3 vajcia
- 110 g rastlinného tuku Hera
- 110 g kryštálového cukru
- pár kvapiek vanilkového extraktu
- 1 biely jogurt
- 180 g polohrubej múky
- ¾ prášku do pečiva
- kokos
- perníčky
Príprava
Postup prípravy
- Žĺtky, vanilku, cukor a jogurt premiešajte s vychladenou rozpustenou Herou. Pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec zľahka zapracujte vyšľahané bielky.
- Naplňte cestom formu a pečte vo vopred rozohriatej rúre pri 170 °C cca 30 – 40 minút. Záleží aj na type jogurtu, takže upečenie môžete ako vždy skúsiť špajdlou. Keď ju vyberiete suchú, máte upečené.
- Vychladený mesiac môžete plniť vnútri alebo len potrieť. Stačia vám 2 zvyšné bielky z vianočného pečenia. Tie vyšľahajte s cukrom do tuhej hmoty podľa chuti. Alebo vyšľahajte smotanu. Oboje vám vytvorí snehový povrch mesiaca, na ktorý následne pritlačte upečené perníčky
- Následne posypte kokosom, akoby aj u vás doma snežilo. Pred konzumáciou nechajte tak hodinu rozležať v chladničke.
