Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Vianočný veniec

  • Čas pečenia1 ure 0 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Vianočný veniec

Prísady

  • 260 ml mlieka
  • 1 kocka droždia (42 g)
  • 1 ČL cukru
  • štipka soli
  • 60 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť (+ na potretie)
  • 2 žĺtky
  • 5 – 7 lyžíc kryštálového cukru
  • 550 – 620 g hladkej múky
  • brusnice (mäkké, nie príliš vysušené)
  • škorica
  • vanilkový cukor
  • trstinový cukor
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Mlieko zahrejte na vlažnú teplotu a rozpusťte v ňom droždie, lyžičku cukru a štipku soli. Potom primiešajte a nechajte rozpustiť Heru. Pridajte kryštálový cukor a žĺtky. Následne postupne pridávajte hladkú múku (v uvedenom rozmedzí, podľa potreby) a vypracujte cesto. Cesto rozdeľte na 2 časti. Prvú časť cesta rozvaľkajte a potrite rozpustenou maslovou Herou. Následne posypte škoricou, vanilkovým cukrom a nakoniec brusnicami. Zaviňte roládu, ktorú uprostred rozrežte na 2 časti. Z tých pleťte veniec tak, aby bola rozkrojená časť vždy smerom hore. Spojte oba konce a položte na papier na pečenie. Posypte vanilkovým alebo trstinovým cukrom. To isté urobte aj s druhou časťou. Oba vence pečte na 165 °C dozlatista.