use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Vianočný veniec

Z tohto množstva ingrediencií upečiete dva krásne a voňavé vianočné vence.
  • 1 ure 20 minute
  • Čas prípravy40 minute
  • 24 porce
recipe image Vianočný veniec

Prísady

Na cesto:
  • 260 ml mlieka
  • 1 kocka droždia (42 g)
  • 1 ČL cukru
  • štipka soli
  • 60 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť (+ na potretie)
  • 2 žĺtky
  • 5 – 7 lyžíc kryštálového cukru
  • 550 – 620 g hladkej múky
  • brusnice (mäkké, nie príliš vysušené)
Na posypanie cesta:
  • škorica
  • vanilkový cukor
  • trstinový cukor

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Mlieko zahrejte na vlažnú teplotu a rozpusťte v ňom droždie, lyžičku cukru a štipku soli. Potom primiešajte a nechajte rozpustiť Heru. Pridajte kryštálový cukor a žĺtky. Následne postupne pridávajte hladkú múku (v uvedenom rozmedzí, podľa potreby) a vypracujte cesto.
      2. Cesto rozdeľte na 2 časti. Prvú časť cesta rozvaľkajte a potrite rozpustenou maslovou Herou. Následne posypte škoricou, vanilkovým cukrom a nakoniec brusnicami. Zaviňte roládu, ktorú uprostred rozrežte na 2 časti. Z tých pleťte veniec tak, aby bola rozkrojená časť vždy smerom hore. Spojte oba konce a položte na papier na pečenie. Posypte vanilkovým alebo trstinovým cukrom. To isté urobte aj s druhou časťou. Oba vence pečte na 165 °C dozlatista.