use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Postup prípravy

Recept na 7 mini tortičiek (alebo menší plech ako rezy):

  • 3 žĺtky
  • 70 g cukru (kryštál)
  • 40 g rozohriatej a vychladenej Hery
  • 30 – 40 g kakaa (podľa chuti a tmavosti korpusu)
  • 50 ml mlieka
  • 100 g polohrubej múky + 10 hladkej múky
  • 8 g prášku do pečiva
  • 3 vyšľahané bielky

Postup prípravy

Všetko pridávajte postupne tak, ako je v recepte. Múku premiešajte s práškom do pečiva a bielky pridajte zľahka až na koniec. Na plech položte papier na pečenie. Ak máte ako ja ráfiky na mini tortičky, využite ich. Ak nemáte, preneste cesto rovnomerne na plech. Nie je potrebné mať korpus nejako príliš vysoký. Prioritou tejto sladkosti je predovšetkým tvaroh, smotana a čokoláda. Korpus je len taký doplnok. Pečte na 170 °C. Upečenie skúste opäť vpichom špajdle. Nízky korpus je naozaj upečený za chvíľku. Po upečení nechajte vychladnúť.

Recept na tvarohové mousse

  • 1 – 2 plnotučné tvarohy (500 g)
  • 150 ml smotany (najlepšie 40 %)
  • 100 g práškového cukru
  • 150 g Hera maslová

Heru rozotrite s cukrom a pridajte postupne tvaroh. Smotanu vyšľahajte do pevnej hmoty a pridávajte zľahka na záver. Hneď ako sa všetky ingrediencie prepoja na jemnú hmotu, naplňte nimi ráfiky. Ak robíte rezy, tak potrite po celom vychladenom korpuse. Snažte sa uhladiť. A sa vám zvýši mousse, naplňte ním napríklad malé misky. Chutí ako vylepšený pacholík.

Čokoládový záver

  • 100 g smotany (zostávajúce množstvo, ktoré vám zostalo v tégliku pri príprave tvarohového mousse)
  • 1 lyžička cukru kryštál alebo krupice
  • 60 g 70 % čokolády

Smotanu s cukrom priveďte do bodu varu a odstavte. Občas premiešajte a po 2 minútach pridajte čokoládu. Premiešavajte, kým sa úplne nerozpustí. Chvíľku nechajte vychladnúť (tak 3 minútky). Následne nalejte na tvaroh. Ak použijete ráfiky, dbajte na to, aby nebolo čokolády veľa. Maximum 3 mm. Vyzerá to lepšie.

Na záver nechajte vychladiť. Minimálne 4 hodiny, najlepšie do druhého dňa. Záleží na vašej chladničke.

Druhý deň vysuňte zospodu z ráfikov. Obrezávanie nožom je tiež možnosťou, ale mne sa potom vzhľad mini tortičiek veľmi nepáčil. Takže sa nebojte prstom jemne vysunúť a tam, kde ste prstom zatlačili, dajte nejakú ozdobu. Ak máte všetko na jednom plechu, namočte nôž a nakrájajte na rezy. Pre každým ďalším rezom musíte nôž umyť. Inak by sa vám čokoláda a tvaroh lepili a nebol by vzhľad taký skvelý.

Danu z blogu Marzicake navštívte tu.