Zoznam ingrediencií
Na cesto:
- 100 g rastlinného tuku Hera
- 200 g medu
- 200 g práškového cukru
- 650 g hladkej múky
- 4 vajcia
- perníkové korenie (meliem si sama škoricu, citrónovú kôru, klinčeky, aníz a nové korenie)
- trochu perníkového korenia (kupované mleté)
- kakao (podľa toho, aké chcete mať perníčky tmavé)
Postup prípravy
Med rozohrejte v kastróliku a nechajte trošku vychladnúť. Všetko premiešajte. Nakoniec pridajte 2 lyžičky jedlej sódy a zmiešajte so 650 g hladkej múky. Cesto v robote spracujte a potom dohneťte na doske. Cesto zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte v chladničke do druhého dňa.
A potom už je to len a len na fantázii. Vykrojte tvary a pečte na 160 °C. Hneď ako perníčky vyberiete z rúry, potrite ich rozšľahaným vajíčkom.
Danu z blogu Marzicake navštívte tu.