use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Zoznam ingrediencií

Na cesto:

  • 100 g rastlinného tuku Hera
  • 200 g medu
  • 200 g práškového cukru
  • 650 g hladkej múky
  • 4 vajcia
  • perníkové korenie (meliem si sama škoricu, citrónovú kôru, klinčeky, aníz a nové korenie)
  • trochu perníkového korenia (kupované mleté)
  • kakao (podľa toho, aké chcete mať perníčky tmavé)

Postup prípravy

Med rozohrejte v kastróliku a nechajte trošku vychladnúť. Všetko premiešajte. Nakoniec pridajte 2 lyžičky jedlej sódy a zmiešajte so 650 g hladkej múky. Cesto v robote spracujte a potom dohneťte na doske. Cesto zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte v chladničke do druhého dňa.

A potom už je to len a len na fantázii. Vykrojte tvary a pečte na 160 °C. Hneď ako perníčky vyberiete z rúry, potrite ich rozšľahaným vajíčkom.

Danu z blogu Marzicake navštívte tu.