use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Zoznam ingrediencií

  • 3 vajcia
  • 110 g rastlinného tuku Hera
  • 110 g kryštálového cukru
  • pár kvapiek vanilkového extraktu
  • 1 biely jogurt
  • 180 g polohrubej múky
  • ¾ prášku do pečiva
  • kokos
  • perníčky

Postup prípravy

Žĺtky, vanilku, cukor a jogurt premiešajte s vychladenou rozpustenou Herou. Pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec zľahka zapracujte vyšľahané bielky.

Naplňte cestom formu a pečte vo vopred rozohriatej rúre pri 170 °C cca 30 – 40 minút. Záleží aj na type jogurtu, takže upečenie môžete ako vždy skúsiť špajľou. Keď ju vyberiete suchú, máte upečené.

Vychladený mesiac môžete plniť vnútri alebo len potrieť. Stačia vám 2 zvyšné bielky z vianočného pečenia. Tie vyšľahajte s cukrom do tuhej hmoty podľa chuti. Alebo vyšľahajte smotanu. Oboje vám vytvorí snehový povrch mesiaca, na ktorý následne pritlačte upečené perníčky – môžete aj tie, ktoré ste ešte nestačili rozdať rovnako ako ja…

Následne posypte kokosom, akoby aj u vás doma snežilo. Pred konzumáciou nechajte tak hodinu rozležať v chladničke.

Danu z blogu Marzicake navštívte tu.