use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Či už pečiete pre svojich priateľov alebo pre svoju rozvetvenú rodinu, prizvite si na pomoc sezónne ingrediencie. Nesklamú Vás a z Vašich cupcakes urobia hviezdny chod, na ktorý budú Vaši hostia ešte dlho spomínať. A začneme sladko. Ako inak...

Rebarbora

Donedávna zabudnutá kráska, ktorej sa v poslednej dobe dostáva čoraz viac pozornosti, totiž už dávno nie je totiž tou nudnou ingredienciou našich babičiek. Poďme z nej spoločne dostať všetku tu chutnú šťavu. Uvidíte, že sa Vaše cupcakes budú v jej šťavnatej chuti doslova kúpať!
Na pomoc si stačí vziať trošku hnedého cukru a citrónovej šťavy. Rebarboru ošúpte a nakrájajte na plátky hrubé asi 0,5 centimetra. Plátky vložte do mažiara spolu s hŕstkou hnedého cukru a pokvapkajte pár kvapkami citrónovej šťavy. Všetko dohromady trošku roztlačte, kým z nej doslova nepotečú všetky chute. Zmes zmiešajte trebárs so základným cestom na vanilkový cupcake, iba uberte trošku mlieka. Výsledkom budete ohromení! Rebarbora si tiež dobre rozumie s korením. Preto, ak ste odvážnejší, nebojte sa siahnuť po škorici alebo kardamóne.

Jahody

Jahody, ktoré sú na trhu k dispozícii, síce ešte nie sú v tej najlepšej kondícii, napriek tomu ich nekompromisne nezavrhujte. Už len pohľad na ne nabáda k množstvu efektných a vtipných nápadov, ako cupcakes oživiť a dodať im trošku šťavy. Klasický krém môžete jednoducho vylepšiť jahodovou omáčkou. Tú ľahko pripravíte, keď povaríte pár lyžičiek vody s pol hrnčekom cukru a pridáte nakrájané a roztlačené jahody. Akonáhle dosiahne zmes konzistencie omáčky, máte hotovo. Stačí nechať omáčku chvíľu vychladnúť a potom už len dozdobiť čiapočku krému.

Slané cupcakes

Slané cupcakes sú pre jarnú sezónu ako stvorené. Skoro by sa chcelo povedať: „Tak málo času a toľko dobrých ingrediencií..." Urobiť z Vašich cupcakes kráľa večierku je jednoducho jednoduché! Ohromte svojich priateľov netradičným pohostením v podobe slaných cupcakes. Alebo snáď nechcete, aby sa o Vašej párty hovorilo ako o tej najúžasnejšej? Vyberať môžete z luxusnej špargle, mladučkého špenátu, neprávom opomenutého mangoldu či karfiolu. Špenát si bude skvele rozumieť so syrom (skúste dobrý Feta syr alebo starý dobrý anglický Cheddar). Rovnako dobre bude v tejto kombinácii fungovať aj mangold.