use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Prečítajte si, čo je potrebné vedieť, než sa pustíte do prvých cupcakes.

S našimi tipmi bude pečenie a vyparádenie vašich cupcakes úplná hračka!

S našimi tipmi bude pečenie a vyparádenie vašich cupcakes úplná hračka! Pustite sa s Herou do toho a uvidíte, že výsledok potom bude porovnateľný s prácou profesionálnych cukrárov. Chce to len vedieť pár trikov, mať správne náčinie a razom sa z prípravy cupcakes stane zaujímavá a kreatívna práca.

Nechajte ich vychladnúť

Pred zdobením nechajte korpusy cupcakes úplne vychladnúť. Ak by boli ešte vláčne, krém by sa začal rozpúšťať a nedržal by na zákuskoch tvar.

Chladiaca mriežka

Chladiaca mriežka je drobnosť, ktorá sa vám ale určite oplatí (http://www.cukrarskepotreby.cz). Je to trik, ktorý robí skutočné divy! Akýkoľvek korpus bude vďaka nej chladnúť postupne a para sa nebude zrážať v spodnej časti korpusu.

Kliešte na zmrzlinu

Nedarí sa vám košíčky naplniť rovnakou dávkou cesta? Kúpte si dávkovacie kliešte na zmrzlinu. Kúpite ich v niekoľkých rozmeroch a každý váš košíček bude jeden ako druhý.

Miešajte rýchlo

Pri príprave korpusov postupujte rýchlo a miešajte len tak dlho, ako je to na spojenie všetkých ingrediencií nevyhnutne nutné. Do cesta by ste nemali „vmiešať“ príliš veľa vzduchu. Len tak bude držať korpus správny tvar a konzistenciu.

Teplotou 170 °C nič nepokazíte

Jedna univerzálna rada pre pečenie korpusov – priemerná teplota, ktorou nič nepokazíte, je 170 °C. Občas sa jednoducho môže stať, že sa vám z pamäti niektoré údaje vykotúľajú...

Čas pečenia

To isté platí aj pre čas pečenia. Ak sa vám recept „nejako nezdá“, môžete si čas pečenia odvodiť od univerzálneho pravidla – u košíčkov štandardnej veľkosti približne 20 minút, u minikošíčkov potom znížte čas pečenia na 10 minút.

Opýtajte sa špajdle

Ak si nie ste úplne istí, či je korpus dostatočne upečený, skúste test sa špajdľou. Pokiaľ po zapichnutí do cesta vyjde suchá, je hotové. Všeobecne potom platí, že je vždy lepšie piecť o minútu kratšie, než o minútu dlhšie.