Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Bezlaktózové medovníčky

  • Čas pečenia1 ure 0 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Bezlaktózové medovníčky

Prísady

  • 600 g hladkej múky
  • 250 g práškového cukru alebo trstinového cukru
  • 1 lyžička kakaa
  • 4 lyžičky rozdrveného klinčeka
  • trocha škorice
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • 3 celé vajcia
  • 50 g Hery bez laktózy
  • 4 lyžice rastlinnej smotany, alebo mlieka bez laktózy
  • 2 lyžice medu
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Všetky suché ingrediencie dohromady dobre premiešajte. Heru Bez laktózy rozpustite a nechajte vychladnúť. Ak nemáte med tekutý, tak ho tiež zahrejte a nechajte trochu vychladnúť.
  2. Všetky ingrediencie zmiešajte dohromady a vypracujte nelepivé cesto. Cesto nechajte odpočinúť a hneď vyvaľkajte asi 5 mm hrubú placku. Vykrajujte tvary, pokladajte ich s medzerami na plech vyložený papierom na pečenie.
  3. Tesne pred pečením potrite vlažnou vodou.
  4. Pečte v rúre vyhriatej na 160 °C, cca 15 minút. To, že sú medovníčky upečené, poznáte tak, že sa vám začnú odlepovať od papiera na pečenie. Hneď po pečení potrite žĺtkom rozmiešaným v troške mlieka bez laktózy. Nechajte vychladnúť na plechu.
  5. Medovníčky zdobte až po úplnom vychladnutí.