use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Bezlaktózové medovníčky

  • Čas pečenia1 ure
  • 1 porce
recipe image Bezlaktózové medovníčky

Prísady

Na cesto:
  • 600 g hladkej múky
  • 250 g práškového cukru alebo trstinového cukru
  • 1 lyžička kakaa
  • 4 lyžičky rozdrveného klinčeka
  • trocha škorice
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
Potom pridáme:
  • 3 celé vajcia
  • 50 g Hery bez laktózy
  • 4 lyžice rastlinnej smotany, alebo mlieka bez laktózy
  • 2 lyžice medu

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Všetky suché ingrediencie dohromady dobre premiešajte. Heru Bez laktózy rozpustite a nechajte vychladnúť. Ak nemáte med tekutý, tak ho tiež zahrejte a nechajte trochu vychladnúť.
      2. Všetky ingrediencie zmiešajte dohromady a vypracujte nelepivé cesto. Cesto nechajte odpočinúť a hneď vyvaľkajte asi 5 mm hrubú placku. Vykrajujte tvary, pokladajte ich s medzerami na plech vyložený papierom na pečenie.
      3. Tesne pred pečením potrite vlažnou vodou.
      4. Pečte v rúre vyhriatej na 160 °C, cca 15 minút. To, že sú medovníčky upečené, poznáte tak, že sa vám začnú odlepovať od papiera na pečenie. Hneď po pečení potrite žĺtkom rozmiešaným v troške mlieka bez laktózy. Nechajte vychladnúť na plechu.
      5. Medovníčky zdobte až po úplnom vychladnutí.