Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Bezlaktózové medovníčky
Čas pečenia1 ure
1 porce
Prísady
Na cesto:
600 g hladkej múky
250 g práškového cukru alebo trstinového cukru
1 lyžička kakaa
4 lyžičky rozdrveného klinčeka
trocha škorice
2 lyžičky kypriaceho prášku
Potom pridáme:
3 celé vajcia
50 g Hery bez laktózy
4 lyžice rastlinnej smotany, alebo mlieka bez laktózy
2 lyžice medu
Príprava
Postup prípravy
Všetky suché ingrediencie dohromady dobre premiešajte. Heru Bez laktózy rozpustite a nechajte vychladnúť. Ak nemáte med tekutý, tak ho tiež zahrejte a nechajte trochu vychladnúť.
Všetky ingrediencie zmiešajte dohromady a vypracujte nelepivé cesto.
Cesto nechajte odpočinúť a hneď vyvaľkajte asi 5 mm hrubú placku.
Vykrajujte tvary, pokladajte ich s medzerami na plech vyložený papierom na pečenie.
Tesne pred pečením potrite vlažnou vodou.
Pečte v rúre vyhriatej na 160 °C, cca 15 minút. To, že sú medovníčky upečené, poznáte tak, že sa vám začnú odlepovať od papiera na pečenie.
Hneď po pečení potrite žĺtkom rozmiešaným v troške mlieka bez laktózy.
Nechajte vychladnúť na plechu.