use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Bublanina

Bublanina je klasika, ktorá vďaka množstvu variantov nikdy neomrzí. Vyskúšajte tú našu s krásne chrumkavou posýpkou z ovsených vločiek a mandlí.
  • 1 ure 10 minute
  • Čas prípravy25 minute
  • 20 porce
recipe image Bublanina

Prísady

Na cesto:
  • 300 g polohrubej múky
  • 200 ml plnotučného mlieka
  • 150 g trstinového cukru
  • 100 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
  • 2 vajcia
  • 1 prášok do pečiva
  • lesné ovocie
Na posýpku:
  • 100 g krupicového cukru
  • 100 g jemných ovsených vločiek
  • 100 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
  • 20 g mandľových plátkov

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Vajcia spolu s trstinovým cukrom dajte vyšľahať do robota so šľahacou metlou. Šľahajte tak dlho, kým zmes nezhustne a nebude veľmi svetlá, nadýchaná. Pridajte rozpustenú Heru a mlieko. Opäť šľahajte, kým sa všetky suroviny nespoja.
      2. Prášok do pečiva premiešajte dôkladne s múkou. Vsypte do pripravenej zmesi v kuchynskom robote. Opäť miešajte, až kým nevznikne hladké cesto. Formu na koláč vymažte a vysypte múkou. Pracujte starostlivo, aby nezostal ani kúsok formy suchý. Inak by sa vám k nej bublanina mohla prilepiť. Do formy vylejte cesto a uhlaďte povrch. Nahor nasypte ovocie – čerstvé alebo mrazené.
      3. Pripravte si posýpku. Cukor, vločky a Heru prehneťte, ideálne ručne, až kým nevznikne sypká zmes. Pridajte väčšiu časť mandľových plátkov. Opäť premiešajte. Posýpku navrstvite na ovocie. Povrch posypte zvyšnými mandľovými lupienkami. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C cca 45 minút dozlatista. Nechajte vychladnúť.