Bublanina
Bublanina je klasika, ktorá vďaka množstvu variantov nikdy neomrzí. Vyskúšajte tú našu s krásne chrumkavou posýpkou z ovsených vločiek a mandlí.
Čas prípravy25 minute
20 porce

Prísady
Na cesto:
- 300 g polohrubej múky
- 200 ml plnotučného mlieka
- 150 g trstinového cukru
- 100 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
- 2 vajcia
- 1 prášok do pečiva
- lesné ovocie
Na posýpku:
- 100 g krupicového cukru
- 100 g jemných ovsených vločiek
- 100 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
- 20 g mandľových plátkov
Príprava
Postup prípravy
- Vajcia spolu s trstinovým cukrom dajte vyšľahať do robota so šľahacou metlou. Šľahajte tak dlho, kým zmes nezhustne a nebude veľmi svetlá, nadýchaná. Pridajte rozpustenú Heru a mlieko. Opäť šľahajte, kým sa všetky suroviny nespoja.
- Prášok do pečiva premiešajte dôkladne s múkou. Vsypte do pripravenej zmesi v kuchynskom robote. Opäť miešajte, až kým nevznikne hladké cesto. Formu na koláč vymažte a vysypte múkou. Pracujte starostlivo, aby nezostal ani kúsok formy suchý. Inak by sa vám k nej bublanina mohla prilepiť. Do formy vylejte cesto a uhlaďte povrch. Nahor nasypte ovocie – čerstvé alebo mrazené.
- Pripravte si posýpku. Cukor, vločky a Heru prehneťte, ideálne ručne, až kým nevznikne sypká zmes. Pridajte väčšiu časť mandľových plátkov. Opäť premiešajte. Posýpku navrstvite na ovocie. Povrch posypte zvyšnými mandľovými lupienkami. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C cca 45 minút dozlatista. Nechajte vychladnúť.
