use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Čerešňový koláč

Šťavnatý čerešňový koláč s chrumkavou krustou na povrchu. Dáte si?
  • 1 ure 15 minute
  • Čas prípravy30 minute
  • 12 porce
recipe image Čerešňový koláč

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • 1 kocka rastlinného tuku Hera (250g)
  • 2 poháre múky (340g)
  • 1/2 pohára cukru (125g)
  • 1 vajce
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžice kyslej smotany
  • 600g vykôstkovaných čerešní
  • 1 vrchovatá lyžička solamylu
  • strúhanka na vysypanie formy

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Dajte múku, prášok do pečiva a cukor do misy. Pridajte Heru, jedno vajce a smotanu. Zmiešajte všetko dohromady. Položte cesto na pomúčenú dosku a vymieste. 1/3 cesta zabaľte do alobalu a dajte do mrazničky.
      2. Vymažte formu s priemerom 26 cm Herou a vysypte strúhankou. Vystlite boky a kraje plechu na pečenie zvyšným cestom. Sceďte vykôstkované čerešne v site a potom zmiešajte so solamylom. Poukladajte čerešne rovnomerne na cesto.
      3. Vychladené cesto nastrúhajte priamo na ovocie. Pečte asi 45 minút pri teplote 180°C.