Čerešňový koláč
Šťavnatý čerešňový koláč s chrumkavou krustou na povrchu. Dáte si?
Čas prípravy30 minute
12 porce

Prísady
Zoznam ingrediencií
- 1 kocka rastlinného tuku Hera (250g)
- 2 poháre múky (340g)
- 1/2 pohára cukru (125g)
- 1 vajce
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžice kyslej smotany
- 600g vykôstkovaných čerešní
- 1 vrchovatá lyžička solamylu
- strúhanka na vysypanie formy
Príprava
Postup prípravy
- Dajte múku, prášok do pečiva a cukor do misy. Pridajte Heru, jedno vajce a smotanu. Zmiešajte všetko dohromady. Položte cesto na pomúčenú dosku a vymieste. 1/3 cesta zabaľte do alobalu a dajte do mrazničky.
- Vymažte formu s priemerom 26 cm Herou a vysypte strúhankou. Vystlite boky a kraje plechu na pečenie zvyšným cestom. Sceďte vykôstkované čerešne v site a potom zmiešajte so solamylom. Poukladajte čerešne rovnomerne na cesto.
- Vychladené cesto nastrúhajte priamo na ovocie. Pečte asi 45 minút pri teplote 180°C.
