use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Cheeesecake s jabĺčkami a slaným karamelom

Tiež ste si obľúbili nevšednú chuť slaného karamelu. Alebo ste ho ešte nikdy nevyskúšali? Potom je správny čas vyskúšať tento recept na vynikajúci cheesecake.
  • 3 ure 30 minute
  • Čas prípravy20 minute
  • 12 porce
recipe image Cheeesecake s jabĺčkami a slaným karamelom

Prísady

Na korpus:
  • - 90 g karamelových sušienok
  • - 30 g rozpustenej Hery maslovej
Na tvarohový krém:
  • - 350 g čerstvého syra
  • - 300 g plnotučného tvarohu
  • - 4 vrchovaté lyžice medu
  • - 1 lyžica citrónovej šťavy
  • - 2 kvapky vanilkovej arómy
Na slaný karamel:
  • - 120 g krupicového cukru
  • - 150 g 33 % smotany
  • - 6 lyžíc vody
  • - 1/2 lyžičky soli
  • - 3 väčšie jabĺčka

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Sušienky rozdrvte tĺčikom na mäso a zmiešajte s Herou maslovou. Drvinu naneste do pohárov (cca 1 cm až 1,5 cm).
      2. V mise zmiešajte čerstvý syr, tvaroh, med, citrónovú šťavu a vanilkovú arómu. Vzniknutý krém naneste na sušienky.
      3. V hrnci nechajte opiecť jablká nakrájané na kocky.
      4. Na slaný karamel dajte do hrnca cukor s vodou. Sporák zapnite na najvyšší stupeň a počkajte až sa cukor zafarbí do jantárovej farby. Keď bude mať cukor tento odtieň, odstavte ho z plameňa a vlejte smotanu. Rýchlo metličkou miešajte dokiaľ sa všetko nerozpustí. Po 10 minútach môžete do karamelu pridať soľ.  Keď karamel trochu vychladne, dajte doň opečené jabĺčka a premiešajte.
      5. Nakoniec na krém do pohárov dajte vychladnutý slaný karamel s jabĺčkami.  Nechajte v chladničke uležať aspoň 3 hodiny.
      TIP: Na opekané jabĺčka môžete prisypať škoricu.