Cheeesecake s jabĺčkami a slaným karamelom
Tiež ste si obľúbili nevšednú chuť slaného karamelu. Alebo ste ho ešte nikdy nevyskúšali? Potom je správny čas vyskúšať tento recept na vynikajúci cheesecake.
- Čas prípravy20 minute
- 12 porce
Prísady
Na korpus:
- - 90 g karamelových sušienok
- - 30 g rozpustenej Hery maslovej
Na tvarohový krém:
- - 350 g čerstvého syra
- - 300 g plnotučného tvarohu
- - 4 vrchovaté lyžice medu
- - 1 lyžica citrónovej šťavy
- - 2 kvapky vanilkovej arómy
Na slaný karamel:
- - 120 g krupicového cukru
- - 150 g 33 % smotany
- - 6 lyžíc vody
- - 1/2 lyžičky soli
- - 3 väčšie jabĺčka
Príprava
Postup prípravy
- Sušienky rozdrvte tĺčikom na mäso a zmiešajte s Herou maslovou. Drvinu naneste do pohárov (cca 1 cm až 1,5 cm).
- V mise zmiešajte čerstvý syr, tvaroh, med, citrónovú šťavu a vanilkovú arómu. Vzniknutý krém naneste na sušienky.
- V hrnci nechajte opiecť jablká nakrájané na kocky.
- Na slaný karamel dajte do hrnca cukor s vodou. Sporák zapnite na najvyšší stupeň a počkajte až sa cukor zafarbí do jantárovej farby. Keď bude mať cukor tento odtieň, odstavte ho z plameňa a vlejte smotanu. Rýchlo metličkou miešajte dokiaľ sa všetko nerozpustí. Po 10 minútach môžete do karamelu pridať soľ. Keď karamel trochu vychladne, dajte doň opečené jabĺčka a premiešajte.
- Nakoniec na krém do pohárov dajte vychladnutý slaný karamel s jabĺčkami. Nechajte v chladničke uležať aspoň 3 hodiny.
TIP: Na opekané jabĺčka môžete prisypať škoricu.