Cheeesecake s jabĺčkami a slaným karamelom
Tiež ste si obľúbili nevšednú chuť slaného karamelu. Alebo ste ho ešte nikdy nevyskúšali? Potom je správny čas vyskúšať tento recept na vynikajúci cheesecake.
Čas prípravy20 minute
12 porce

Prísady
Na korpus:
- - 90 g karamelových sušienok
- - 30 g rozpustenej Hery maslovej
Na tvarohový krém:
- - 350 g čerstvého syra
- - 300 g plnotučného tvarohu
- - 4 vrchovaté lyžice medu
- - 1 lyžica citrónovej šťavy
- - 2 kvapky vanilkovej arómy
Na slaný karamel:
- - 120 g krupicového cukru
- - 150 g 33 % smotany
- - 6 lyžíc vody
- - 1/2 lyžičky soli
- - 3 väčšie jabĺčka
Príprava
Postup prípravy
- Sušienky rozdrvte tĺčikom na mäso a zmiešajte s Herou maslovou. Drvinu naneste do pohárov (cca 1 cm až 1,5 cm).
- V mise zmiešajte čerstvý syr, tvaroh, med, citrónovú šťavu a vanilkovú arómu. Vzniknutý krém naneste na sušienky.
- V hrnci nechajte opiecť jablká nakrájané na kocky.
- Na slaný karamel dajte do hrnca cukor s vodou. Sporák zapnite na najvyšší stupeň a počkajte až sa cukor zafarbí do jantárovej farby. Keď bude mať cukor tento odtieň, odstavte ho z plameňa a vlejte smotanu. Rýchlo metličkou miešajte dokiaľ sa všetko nerozpustí. Po 10 minútach môžete do karamelu pridať soľ. Keď karamel trochu vychladne, dajte doň opečené jabĺčka a premiešajte.
- Nakoniec na krém do pohárov dajte vychladnutý slaný karamel s jabĺčkami. Nechajte v chladničke uležať aspoň 3 hodiny.
TIP: Na opekané jabĺčka môžete prisypať škoricu.
