Futbalový cheesecake
Tento nepečený cheesecake ocenia nielen futbalisti. Pokiaľ nemáte formu, nezúfajte. Použite akúkoľvek inú, na chuti sa nič nezmení, sľubujeme.
- Čas prípravy45 minute
- 12 porce
Prísady
Zoznam ingrediencií
- 600 g krémového syru (gervais, mascarpone)
- 5 žĺtkov
- 100 g rastlinného tuku Hera Maslová príchuť
- 200 g práškového cukru
- 2 lyžice želatíny
- 2 lyžice jahodového želé
- 1 lyžica citrónového želé
- 300 g jahôd
Príprava
Postup prípravy
- Vo veľkej mise zmiešajte žĺtka s práškovým cukrom, zmes následne zmiešajte s mäkkým rastlinným tukom Hera Maslová príchuť. Namočte želatínu v 1/3 pohári studenej prevarenej vody a nechajte nabobtnať.
- Rozpustite farebné želé v 1/3 vody, postupujte podľa informácií vyznačených na obale. Z polovice jahôd pripravte jahodové pyré a premiešajte so želé. Zvyšok jahôd nechajte na ozdobu.
- Nabobtnanú želatínu pridajte do horúceho citrónového želé a miešajte až do rozpustenia. Potom pridajte vajce, syr a celú zmes dôkladne premiešajte.
- Pripravte si silikónovú formu v tvare futbalovej lopty a potrite ju olejom. Do takto pripravenej formy nalejte syrovú zmes a dajte do chladničky či mrazničky stuhnúť.
- Keď hmota začne tuhnúť, potrite ju želé s jahodami. Opäť ju vložte do chladničky, tentokrát na niekoľko hodín. Tuhú tortu vyberte z chladničky, pripravte si tanier a tortu naň preklopte. Odstráňte formu a dozdobte ju zvyšnými jahodami.