Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Valentínske tiramisu

  • Čas pečenia
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Valentínske tiramisu

Prísady

  • 600 – 700 g zmesi lesného ovocia (môže byť aj mrazené)
  • 4 lyžice kryštálového cukru
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 hrnček dezertného červeného vína
  • 3 žĺtky
  • 75 g kryštálového cukru
  • 55 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
  • 1 lyžica dezertného červeného vína
  • 380 g mascarpone
  • 360 ml vychladené Rama Krémová na šľahanie 19%
  • 36 cukrárskych piškót
  • 3 lyžice jemného trstinového cukru na poprášenie
  • jedlé kvety na ozdobu
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Najprv si pripravte ovocie. V prípade, že používate čerstvé ovocie, očistite ho a dajte do keramickej misy. Pridajte cukor (množstvo upravte podľa kyslosti ovocia), citrónovú šťavu a dezertné víno. Nechajte marinovať aspoň 2 hodiny alebo ideálne cez noc. Ovocie pustí šťavu, ktorú budete potrebovať na navlhčenie piškót.
  2. Na krém vyšľahajte v antikorovej miske žĺtky spolu s cukrom a Herou a dajte na vodný kúpeľ. Pokračujte v šľahaní zhruba 5 minút alebo kým nie je zmes veľmi teplá (nesmie byť však vriaca – vaječná zmes nesmie prejsť varom). Potom pridajte víno a šľahajte ešte ďalšiu 1 minútu. Odstráňte misku z tepla a prudko ju schlaďte v ľadovej vode. Len čo je zmes studená, zašľahajte mascarpone.
  3. V ďalšej antikorovej miske vyšľahajte Ramu dotuha a potom ju zľahka primiešajte do zmesi s mascarpone.
  4. Servírovaciu misu vyložte cukrárskymi piškótami. Na ne rozprestrite asi 1 zmesi marinovaného ovocia spolu s asi 1 šťavy. Uistite sa, že je vrstva rovnomerná a piškóty sú jemne mokré, nie príliš presiaknuté. Pokračujte treťou vrstvou a na ovocie rozprestrite asi 1 pripraveného krému. Celý proces skladania ešte raz zopakujte. Dajte do chladničky a nechajte vychladiť aspoň 2 hodiny alebo cez noc.
  5. Pred podávaním posypte povrch tiramisu trstinovým cukrom a ozdobte jedlými kvetmi.
Tip: Pokiaľ chcete, aby malo tiramisu viac vrstiev, prispôsobte tomu servírovaciu misu.