use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Valentínske tiramisu

Romantika vo dvojici s kvapkou červeného vína. Presne taký by mal byť sviatok zamilovaných a presne také je aj naše tiramisu.
  • 2 ure 35 minute
  • Čas prípravy35 minute
  • 4 porce
recipe image Valentínske tiramisu

Prísady

Na ovocie:
  • 600 – 700 g zmesi lesného ovocia (môže byť aj mrazené)
  • 4 lyžice kryštálového cukru
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 hrnček dezertného červeného vína
Na krém:
  • 3 žĺtky
  • 75 g kryštálového cukru
  • 55 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
  • 1 lyžica dezertného červeného vína
  • 380 g mascarpone
  • 360 ml vychladené Rama Krémová na šľahanie 19%
Na dokončenie:
  • 36 cukrárskych piškót
  • 3 lyžice jemného trstinového cukru na poprášenie
  • jedlé kvety na ozdobu

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Najprv si pripravte ovocie. V prípade, že používate čerstvé ovocie, očistite ho a dajte do keramickej misy. Pridajte cukor (množstvo upravte podľa kyslosti ovocia), citrónovú šťavu a dezertné víno. Nechajte marinovať aspoň 2 hodiny alebo ideálne cez noc. Ovocie pustí šťavu, ktorú budete potrebovať na navlhčenie piškót.
      2. Na krém vyšľahajte v antikorovej miske žĺtky spolu s cukrom a Herou a dajte na vodný kúpeľ. Pokračujte v šľahaní zhruba 5 minút alebo kým nie je zmes veľmi teplá (nesmie byť však vriaca – vaječná zmes nesmie prejsť varom). Potom pridajte víno a šľahajte ešte ďalšiu 1 minútu. Odstráňte misku z tepla a prudko ju schlaďte v ľadovej vode. Len čo je zmes studená, zašľahajte mascarpone.
      3. V ďalšej antikorovej miske vyšľahajte Ramu dotuha a potom ju zľahka primiešajte do zmesi s mascarpone.
      4. Servírovaciu misu vyložte cukrárskymi piškótami. Na ne rozprestrite asi 1/2 zmesi marinovaného ovocia spolu s asi 1/2 šťavy. Uistite sa, že je vrstva rovnomerná a piškóty sú jemne mokré, nie príliš presiaknuté. Pokračujte treťou vrstvou a na ovocie rozprestrite asi 1/2 pripraveného krému. Celý proces skladania ešte raz zopakujte. Dajte do chladničky a nechajte vychladiť aspoň 2 hodiny alebo cez noc.
      5. Pred podávaním posypte povrch tiramisu trstinovým cukrom a ozdobte jedlými kvetmi.
      Tip: Pokiaľ chcete, aby malo tiramisu viac vrstiev, prispôsobte tomu servírovaciu misu.