Čokoládová hlina
Vtipný dezert, ktorý ocenia hlavne deti. Poriadne si so svojou jedlou záhradkou vyhrajte, ozdobte ju napríklad jedlými kvetmi alebo marcipánovou dážďovkou. Servírovanie do malého kvetináčika už bude len čerešničkou. :)
Čas prípravy50 minute
4 porce

Prísady
Čokoládový tvaroh:
- 500 g mäkkého polotučného tvarohu
- 150 g smotany na šlehanie
- 150 g kvalitnej čokolády s vysokým obsahom kakaa
Čokoládová hlina:
- 125 g krupicového cukru
- 125 g mandľovej múky
- 125 g ryžových vločiek
- 80 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
- 50 g kakaa
Príprava
Postup prípravy
- Rúru si predhrejte na 140 °C. Heru rozpusťte. Ryžové vločky dajte do mixéra a rozmixujte na hladkú zmes. V mise zmiešajte rozmixované vločky, mandľovú múku, cukor krupicu a kakao. Keď je zmes premiešaná, pridajte rozpustenú Heru. Dôkladne premiešajte.
- Na plech rozložte papier na pečenie. Pripravenú „hlinu“ vysypte na plech a roztiahnite na rovnomerne vysokú vrstvu. Pečte v rúre 10 minút. Po vytiahnutí z rúry nechajte úplne vychladnúť a opäť premiešajte. „Hlina“ je hotová.
- V malom hrnčeku priveďte do varu smotanu. Odstavte z platne a do smotany nalámte čokoládu. Nechajte 5 minút stáť. Rozmiešajte malou metličkou dohladka. Nechajte chvíľku vychladnúť. Zmes môže byť vlažná, nesmie byť horúca. Do kuchynského robota so šľahacou metlou dajte tvaroh a pridajte k nemu čokoládovo-smotanovú zmes. Spoločne šľahajte, až kým nevznikne hladký, nadýchaný krém. Primiešajte doň 10 lyžíc čokoládovej hliny.
- Pripravte si poháre, v ktorých tento dezert najlepšie vynikne. Na dno pohárov dajte trochu hliny, na ňu vrstvu tvarohového krému a navrch opäť hlinu. Pokojne môžete pridať ešte vrstvu ovocia. A čo iné do hliny než kvietky? Skvele vyzerajú aj lesné jahody. Pohrajte sa, urobte jedlú záhradku čo najveselšiu.
