Tartaletky
Vyskúšajte skvelé kokosové tartaletky podľa Aleny z blogu Dobroty do bruška. Sú bez lepku, bez laktózy a bez výčitiek.
Čas prípravy40 minute
12 porce

Prísady
Na cesto:
- 130 g bezlepkovej múky
- 70 g mandľovej múky (rozmixované mandle)
- 100 g Hery bez laktózy
- 40 g trstinového práškového cukru
Na náplň:
- 200 g proteínových plátkov (Šmakoun klasik)
- 180 g kokosového krému (kokosový krém v plechovke – vychladená tuhá časť)
- 3 lyžice trstinového práškového cukru
- ovocie na ozdobenie
- lístky mäty
Príprava
Vyskúšajte skvelé tartaletky podľa Aleny z blogu Dobroty do bříška.
- V mise zmiešajte múku, Heru bez laktózy, trstinový cukor, rozmixované mandle a vypracujte cesto. Z cesta urobte bochník, ten uložte min. na 3 hodiny do chladničky. Pred prípravou cesto prepracujte a rozvaľkajte na cca 1 cm hrubú placku. Vykrajujte pomocou vykrajovačky (alebo misky) tak, aby tvar zodpovedal forme na tartaletky. Ak máte silikónovú formu, stačí len dať vykrojené kolieska do formy a na záver prepichnúť každé koliesko vidličkou. Pečte v rozohriatej rúre na 170 °C, cca 9 – 10 minút.
- Nechajte vychladnúť. V bezlepkovom variante je to dôležité, inak sa vám tartaletka môže rozpadnúť. Cesto je krehké, čo oceníte pri prvom zahryznutí. Medzitým, čo sa vám chladia tartaletky, nachystajte si náplň. Šmakouna nakrájajte na kúsky a rozmixujte tyčovým mixérom (do hladka). Pridajte tuhú časť vychladnutého kokosového krému, cukor a všetko vyšľahajte. Náplň si dajte do cukrárskeho vrecka a naplňte vychladnuté tartaletky.
- Na záver ozdobte naplnené tartaletky ovocím a lístkami mäty.
Vyskúšajte skvelé tartaletky podľa Aleny z blogu Dobroty do bříška.
