use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Čučoriedková roláda

Máte radi čučoriedky? Táto roláda je čučoriedkovo-čučoriedková, a teda presne pre vás!
  • 1 ure
  • Čas prípravy48 minute
  • 12 porce
recipe image Čučoriedková roláda

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • 3 vajcia
  • 80 g krupicového cukru
  • 50 g hladkej múky
  • 50 g zemiakového škrobu
  • múka na poprášenie korpusu
  • 200 g čučoriedok
  • 4 plátky želatíny
  • 250 g mäkkého tvarohu
  • 50 g Hery
  • 150 g práškového cukru
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 1 vrecko vanilkového cukru

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Vajcia rozklepnite a oddeľte žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľahajte s polovicou cukru do peny, z bielkov a zvyšného cukru ušľahajte pevný sneh. Obe hmoty spojte.
      2. Múku so škrobom preosejte na vaječnú zmes a zľahka vmiešajte.
      3. Plech vyložte papierom na pečenie, cesto naň rozotrite a pečte v predhriatej rúre pri 180 °C asi 12 minút. Po upečení povrch korpusu poprášte hladkou múkou, plát prevráťte na čistý papier na pečenie a po vychladnutí vrchný papier odtrhnite.
      4. Čučoriedky opláchnite a nechajte usušiť. Želatínu namočte do 200 ml studenej vody a nechajte ju napučať. Tvaroh rozmiešajte s mäkkou Herou a práškovým cukrom. Dve tretiny čučoriedok uvarte s 50 ml vody. Rozvar nechajte trochu vychladnúť, rozpustite v ňom vyžmýkanú želatínu a vmiešajte do tvarohovej náplne.
      5. Piškótový plát potrite tvarohovou náplňou s čučoriedkami a pomocou papiera stočte do rolády. Uložte ju do chladničky stuhnúť.
      6. Medzitým vyšľahajte smotanu s vanilkovým cukrom, vmiešajte do nej polovicu zvyšných, roztlačených čučoriedok. Roládu potrite čučoriedkovou šľahačkou a ozdobte zvyšnými čučoriedkami.